Līdaka par Saeimas atlaišanu: nevar visas slimības ārstēt ar klizmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nedēļu pirms bijušā valsts prezidenta Valda Zatlera (ZRP) vēsturiskā rīkojuma numur 2 par Saeimas atlaišanas rosināšanu Ingmaram Līdakam (ZZS) esot bijusi saruna ar Zatleru par Saeimas atlaišanu tuvāko četru gadu laikā, un Zatlers esot norādījis, ka Saeimu atlaist nevarot, jo esot jādomā par ekonomiskiem jautājumiem un jāstrādā, intervijā Latvijas Radio atklāja Zaļo un zemnieku savienības pārstāvis, Saeimas deputāts Ingmars Līdaka.

«Pēc nedēļas Saeima jau bija atlaista, acīmredzot, lai attīrītu darba lauku politiķim Zatleram,» saka Līdaka.

Līdaka satraukts, ka pagājušā gada vēlēšanās Saeimā ienākuši ļoti daudz - aptuveni 60% -  jaunu godīgu cilvēku, kam tagad ir svarīgi, cik referendumā nobalsos pret Saeimas atlaišanu. «Šiem deputātiem būs svarīga vēlētāju attieksme, kas viņiem liks izšķirties -  palikt vai nepalikt politikā,» teica Līdaka. Līdaka uzskata, ka ir svarīgi, lai šie cilvēki paliktu politikā.

Līdaka uzskata, ka vislielākos «brīnumus» deputāti sastrādā priekšvēlēšanu laikā. «Jo retāk mainīsies valdības, jo mums būs profesionālāki ministri; jo retāk būs vēlēšanas, jo mazāk «žagarus salauzīsim,»» uzskata Līdaka, norādot, ka otro gadu budžets tiks veidots priekšvēlēšanu gaisotnē.

Uz jautājumu, vai ZZS sadarbosies ar ZRP, Līdaka atbildēja, ka neviena partija nav viens cilvēks, tāpēc atbildēt uz šo jautājumu viņš nevarot. «Zatlers pateicis, ka ar ZZS nerunās, bet viņa partijā būs kādi 1000 cilvēki, kas varbūt ar ZZS būs ar mieru runāt,» teica Līdaka, kurš uzsvēra, ka būtu ar mieru ar Zatlera partiju padiskutēt.  «Gribu paskatīties, kā Zatlers kā politiķis diskutēs, kad viņam priekšā nebūs papīrītis ar sekretāra uzrakstītu tekstu,» teica Līdaka.

Līdaka uzskata, ka Zatlers izvēlējies vienkāršāko ceļu politikā – cīnīties pret kaut ko. Arī centieni visu atrisināt ar Saeimas atlaišanu pēc Līdakas domām ir nepareizi. «Man patīk [Jaroslava] Hašeka «Šveiks», kur kara hospitālī visas slimības ārstēja ar klizmu. Ļoti daudzi tiešām piecēlās no slimības gultas un gāja kaujā. Vai viņi bija tiešām izārstēti? Domāju, ka nē, jo nevar visas slimības ārstēt ar klizmu,» tā Līdaka.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu