Jundzis: tā ir politiskā krīze

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ozyman, CC Licence

Cilvēki, kas ir Saeimā vai ar to ļoti cieši saistīti, jūtas kļuvuši tik vareni, ka neviens viņiem neko nevar izdarīt. Viņi domā, ka var stabili pastāvēt četrus gadus ilgā pilnīgā atsvešinātībā no tautas - tā intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» izteicās Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents Tālavs Jundzis.

Viņš norādīja, ka deputāti vēl nav iemācījušies, ka nepieciešamo vēlēšanu rezultātu te var sadzīt pāris mēnešos ar reklāmas rullīšiem un kampaņu. Līdz ar to – tauta viņiem nav vajadzīga.

Tāpat Jundzis skaidroja, ka šī problēma sāka iezīmēties jau deviņdesmitajos gados, tūlīt pēc neatkarības atgūšanas. Taču šogad vai pagājušajā gadā sasniegts brīdis, kad politiķiem ir nospļauties par sabiedrību.

«Protams, tā ir politiskā krīze. Katrs šai vārdā var ielikt kādu savu saturu, bet tā ir politiskā krīze. Taču – krīzes ir laba lieta. Jo tās ved uz problēmas risinājumu,» viņš atzina.

Jundzis pauž: «Citādi mēs varētu vēl divdesmit gadus dzīvot šajā situācijā, kad visi apmierināti – prezidents apmierināts, valdība apmierināta, sabiedrība klusē... Vienīgā piebilde – jādara viss, lai šo risinājumu mēs īstenotu bez vardarbības.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu