Eksprezidents Ulmanis nepiedalīsies referendumā par Saeimas atlaišanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eksprezidents, pašreizējais Saeimas deputāts Guntis Ulmanis (PLL) nepiedalīsies referendumā par parlamenta atlaišanu, jo uzskata, ka šajā jautājumā viedoklis ir jāpauž tautai, nevis deputātiem.

«Deputātiem šajā jautājumā nevajadzētu paust viedokli ne par, ne pret. Es vēlētos šo izvēli atstāt tautai. Deputātiem būtu no šī procesa jāatturas,» aģentūrai LETA sacīja Ulmanis.

Savukārt eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga vēl nav izlēmusi, kā balsos 23.jūlija referendumā par Saeimas atlaišanu, jo redz argumentus par un pret gan atbildei «jā», gan «nē», aģentūru LETA informēja bijušās prezidentes preses sekretāre Daina Lasmane.

Eksprezidente uzskata, ka balsojums ir privāta lieta un tā konfidencialitāte ir daļa no katra pilsoņa cilvēktiesībām.

«Ne par velti demokrātiskās iekārtās ir pieņemts, ka pilsonim nav jāatklāj, kā viņš balsojis, izņemot, ja pats to vēlas. Es to nevēlos,» aģentūrai LETA norādīja Vīķe-Freiberga.

Bijusī prezidente ar dzīvesbiedru Imantu Freibergu plāno piedalīsies referendumā Kuldīgas novada Īvandes vēlēšanu iecirknī.

Eksprezidents Valdis Zatlers, kurš pats ierosināja tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu, 23.jūlija referendumā plkst.11 dosies balsot uz 6.vēlēšanu iecirkni Rīgā, Natālijas Draudziņas ģimnāzijā, aģentūru LETA informēja Zatlera sekretāre Eva Orēniša.

Bijušais prezidents «kā Saeimas atlaišanas procesa ierosinātājs, protams, balsos «par» 10.Saeimas atlaišanu», uzsvēra Orēniša.

LETA jau ziņoja, ka Zatlers 28.maijā ierosināja Saeimas atlaišanu, pamatojoties uz Satversmes 48.pantu. Zatlers uzsvēra, ka viņš šādi rīkojas Saeimas un tiesu varas domstarpību dēļ, piemēram, parlamentam lemjot neļaut Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam veikt kratīšanu Saeimas deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu