Pļavniekos nobalsot referendumā ierodas pamatīgi iereibusi kompānija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šodien ap pusdienlaiku Pļavniekos, Rīgas 92.vidusskolā, nobalsot referendumā par Saeimas atlaišanu ieradusies pamatīgi iereibusi kompānija, novēroja aģentūra LETA.

Sešu cilvēku bariņš, kurā bija pārsvarā gados jauni vīrieši un sievietes, skaļi klaigādami, brašā solī devās uz iecirkni, bruņojušies ar alkohola kokteiļiem skārdenēs un pudelēs. Vienam no kompānijas pie iecirkņa no rokām izkrita sidra bundža, notraipot gājēju celiņu.

Četri cilvēki devās iekšā iecirknī, kļūstot krietni rāmāki un neizraisot iebildumus no vēlēšanu komisijas pārstāvju puses. Pēc nobalsošanas pārējie viņus ārā sagaidīja ar ovācijām.

Kā ziņots, šodien no plkst.7 līdz plkst.22 notiek tautas nobalsošana par 10.Saeimas atlaišanu.

Referenduma jautājums ir: «Vai jūs esat par 10.Saeimas atlaišanu?» Balsošanas biļetenā ir divas iespējamās atbildes - «par» un «pret». Lai nobalsotu, jāievelk «+» (plusiņš) iepretim izvēlētajai atbildei.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija, šodien līdz plkst.12 uz referendumu bija ieradušies 275 000 balsotāji jeb 18,53% no visiem balsstiesīgajiem, savukārt iepriekšējās Saeimas vēlēšanās līdz pusdienlaikam bija nobalsojuši 377 317 vēlētāji jeb 25,29% balsstiesīgo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu