Esi profesionālis? Kārto eksāmenu!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau ziņojām, ka tagad ir iespējams iegūt diplomu, kārtojot eksāmenus ārpus formālās izglītības sistēmas. Profesionālās kvalifikācijas eksāmenu ārpus formālās izglītības sistēmas pavāra profesijā nokārtojis pirmais pretendents, eksāmenu organizēja Daugavpils Tirdzniecības skola.

Ārpus formālās izglītības sistēmas apgūto profesionālo kompetenču novērtēšanas pretendents eksāmenu kārtoja kopā ar Daugavpils Tirdzniecības skolas arodizglītības programmas «Ēdināšanas pakalpojumi» 24 izglītojamajiem un abās eksāmena daļās uzrādīja augstus rezultātus. Profesionālās kvalifikācijas eksāmena teorētiskajā daļā pretendents (no maksimāli iespējamiem 65 punktiem) ieguva 62 punktus, savukārt, praktiskajā daļā (no maksimāli iespējamiem 210 punktiem) ieguva 200 punktus, tādējādi, nokārtojot profesionālās kvalifikācijas eksāmenu ar augstu vērtējumu – 9 balles (teicami).

Kā uzsvēra pretendents pēc eksāmena nokārtošanas: «Esmu gandarīts par savu rezultātu eksāmenā, jo dzīves laikā esmu ieguvis darba pieredzi strādājot ēdināšanas uzņēmumā, kā arī aktīvi izmantojot Daugavpils Tirdzniecības skolas sniegtās bezmaksas konsultācijas par pavāra profesijas standarta prasībām un profesionālās kvalifikācijas eksāmena norises gaitu».

Pretendents ieguva valsts izglītības dokumentu - profesionālās kvalifikācijas apliecību, kas viņam noderēs tagadējā darba vietā un turpmākajā profesionālajā karjerā, kā arī viņš ieteica visiem nākamajiem pretendentiem nebaidīties un, izvērtējot savas profesionālās kompetences, izmantot iespēju apliecināt savas ārpus formālās izglītības sistēmas apgūtās profesionālās kompetences.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu