«WikiLeaks» izplatījis pagaidām šifrētu ziņojumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Tīmekļa vietne «WikiLeaks» trešdien izplatījis pagaidām vēl šifrētu dokumentu, vienlaikus paziņojot, ka 571 megabitu lielā dokumenta parole tiks izziņota, «kad būs pienācis īstais laiks».

«WikiLeaks» nav devis nekādas norādes par dokumenta saturu, kas bez paroles nav atverams.

Jau pērn jūlijā «WikiLeaks» izplatīja «apdrošināšanas dokumentu», kas arī bija šifrēts.

Atbilstoši preses ziņām toreiz izplatītais 1,4 gigabitus lielais dokuments tiktu atslepenots, ja ar «WikiLeaks» izveidotāju Džūljenu Asanžu kaut kas notiktu.

Asanžs patlaban Lielbritānijā cīnās pret izdošanu Zviedrijai, kur viņu vēlas nopratināt saistībā ar apsūdzībām izvarošanā.

«WikiLeaks» jaunāko šifrēto ziņojumu izplatījis tikai dažas dienas pēc tam, kad no kopumā 250 000 projekta rīcībā esošā dokumentu krājuma publicētas 130 00 ASV diplomātiskās telegrammas.

Kā vēsta laikraksts «The New York Times», nule kā atklātībā nodotajos dokumentos ir arī minēti informācijas avoti, kas tagad pakļauti briesmām, kļūstot zināmam, ka viņi runājuši ar ASV diplomātiem.

Tiesa, vēlāk «WikiLeaks» tvitera lapā projekta pārstāvji šos pieņēmumus noraidīja, sakot, ka tie ir «pilnīgi aplami» un ka «avoti nav tikuši un netiks atklāti».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu