Lībijas nemiernieku līderi aicina provinces cīnītājus pamest Tripoli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Lībijas nemiernieku līderi aicinājuši no provinces nākušos cīnītājus atstāt Tripoli un doties mājās, piektdien intervijā AFP atklāja Nacionālās pārejas padomes (NPP) pagaidu iekšlietu ministrs Ahmeds Darads.

«Tripole ir brīva un visiem vajadzētu atstāt šo pilsētu un doties atpakaļ uz savām pilsētām,» viņš piebilda.

«Sākot ar sestdienu, būs liels skaits drošības dienestu darbinieku un policistu, kuri atgriezīsies pie darba. (..) Tagad Tripoles revolucionāri ir spējīgi paši aizsargāt savu pilsētu,» atzīmēja Darads.

Šis aicinājums uztverams kā mēģinājums mazināt potenciālo spriedzi Tripoles revolucionāru un to rūdīto cīnītāju starpā, kas Lībijas galvaspilsētā ieradās no citām pilsētām ar mērķi gāzt diktatora Muamara Kadafi režīmu.

«Atbildībai par Tripoles drošību būtu jābūt Tripoles dēlu rokās. Mēs esam pateicīgi par darbu brigādēm no Misrātas, Zintānas un citurienes, bet tiklīdz mēs pabeigsim organizēt mūsu pašu rindas, viņiem būtu jādodas un jāatpūšas,» norādīja jaundibinātās Tripoles Militārās padomes vadītājs Abdullahs Nakuirs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu