Krievija uzaicina Lībijas pagaidu valdību uz sarunām par enerģētiku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs sestdien paziņoja, ka Maskava uzaicinājusi Lībijas pagaidu valdības pārstāvjus uz sarunām par enerģētikas jautājumiem, vēsta aģentūra «Interfax».

«Viņi ieteica organizēt tikšanos. Mēs pēc viņu lūguma uzaicinājām [pagaidu valdības] pārstāvjus uz Maskavu. Mēs to visu ar viņiem pārrunāsim,» uzturoties Tadžikistānas galvaspilsētā, žurnālistiem sacīja Lavrovs, piebilstot, ka Lībijas pagaidu valdība vēlējusies apspriest Krievijas turpmākos plānus enerģētikas jomā.

Krievija, kas ilgu laiku bijusi gāztā Muamara Kadafi režīma sabiedrotā, ceturtdien atzina Lībijas nemiernieku valdību.

Maskava savulaik atturējās ANO Drošības padomes balsojumā par rezolūciju, ar kuru tika noteikta lidojumu aizlieguma zona virs Lībijas, faktiski ļaujot rietumvalstīm uzsākt Kadafi lojālo spēku bombardēšanu.

Tomēr pēc tam Maskava arvien asāk pauda savu neapmierinātību ar militāro operāciju, apsūdzot Rietumus par piesliešanos dumpiniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu