Čavess mudina Kadafi pretoties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Venecuēlas prezidents Ugo Čavess pirmdien mudināja līdzšinējo Lībijas līderi Muamaru Kadafi «pretoties» un sacīja, ka ir pārliecināts - Kadafi, kura atrašanās vieta nav zināma, negrasās pamest savu valsti.

«Neviens nezina, kur ir Kadafi,» telefonintervijā valsts telekanālam VTV sacīja Čavess. «Esmu pārliecināts, ka viņš ir ļoti tālu no domām par Lībijas pamešanu.»

«Viņam ir jāpretojas, un, cerams, pretošanās rezultātā būs iespējams rast miera ceļu un līdz ar to sakaut kara ceļu,» sacīja Čavess.

Venecuēlas prezidents apliecinājis atbalstu Kadafi visā februāra vidū sākušos nemieru gaitā. Viņš arī kritizējis NATO, ka tā izmanto konfliktu, lai savā kontrolē iegūtu Lībijas naftu.

Pirmdien Čavess aicināja lielākās attīstības valstis - tā dēvēto BRICS grupu -, Latīņamerikas kreisās valdības un Āfrikas valstis kopīgiem spēkiem apturēt NATO «barbarismu» Lībijā.

«Mums ir jāīsteno koordinētāks pretuzbrukums, lai apturētu šo barbarismu,» sacīja prezidents.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu