Jaroslavļā atvadās no Gaļimova. Ārsti atzīst: izredzes bija niecīgas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jaroslavļā otrdien notiek atvadīšanās no «Lokomotiv» hokejista Aleksandra Gaļimova, kurš izdzīvoja pēc «Jak-42» katastrofas, tomēr pirmdien slimnīcā nomira. Ceremonija notiek «Arēnā-2000».

Kā vēsta Krievijas mediji, Gaļimovs tiks apglabāts atsevišķi no komandas locekļiem, ievērojot musulmaņu tradīcijas - tāda ir viņa tēva griba.

Sporta kompleksa telpās izvietots liels ekrāns, kurā tiek rādītas Gaļimova fotogrāfijas. Arī sēru ceremonija tiek ieturēta saskaņā ar musulmaņu tradīcijām. Pirms plkst.9 arēnā ienests tradicionālais zārks.

Pie sporta kompleksa ēkas, neraugoties uz to, ka ir darba diena, atkal pulcējas liels cilvēku skaits. Cilvēki nāk ar ziediem, lai atvadītos no iemīļotā sportista.

Gaļimovs tiks apglabāts šodien.

Gaļimovs bija viens no diviem traģēdijā izdzīvojušiem. Viņš pēc kritiena upē pat spēja pats izkļūt krastā. Mediķi piecas dienas cīnījās par viņa dzīvību, tomēr iegūtās traumas bija pārāk nopietnas.

Tagad mediķi atzīst, ka jau no paša sākuma apzinājās - izredzes viņu izglābt ir pavisam niecīgas.

«Es nezinu līdzīgus gadījumus, kad cilvēki izdzīvotu. Ja dziļo apdegumu būtu mazāk, tad, protams, ir iespējams,» sacīja mediķis.

Ārsts atzīst, ka Gaļimovs tik ilgi noturējās,  pateicoties viņa vēlmei dzīvot. «Viņā jaunība un sportiskais gars, protams, palīdzēja cīnīties. Taču kādā brīdi spēka vairs nepietika,» sacīja mediķis.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu