Sarkozī un Kemerons ceturtdien dosies uz Lībiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/SIPA

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī un Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons ceturtdien plāno apmeklēt Lībiju, pavēstīja informācijas avoti. Tā būs pirmā ārvalstu līderu vizīte Lībijā pēc pulkveža Muamara Kadafi režīma krišanas.

Francija un Lielbritānija vadīja NATO aviācijas karu pret Kadafi armiju, ar to palīdzot nemierniekiem lēnām virzīties uz Tripoli, kur tagad kā jaunā valdība izvietojusies līdzšinējās opozīcijas Nacionālā Pārejas padome (NPP).

Līderiem līdzi ceļos arī franču filozofs Bernārs Anrī Levī - dedzīgs Lībijas revolūcijas atbalstītājs, kurš palīdzējis pārliecināt Sarkozī par labu nemiernieku atbalstam, Parīzē apliecināja vairāki avoti.

Sagaidāms, ka trijotne Tripolē tiksies ar NPP vadību. Prese arī ziņo, ka viņi varētu arī doties uz Bengāzī, kur februārī sākās sacelšanās pret Kadafi varu.

160 Francijas policistiem dots rīkojums trešdien vakarā būt gataviem izlidošanai uz Lībiju, lai pirms vizītes vairākās vietās Tripolē gādātu par drošības pasākumiem, apliecināja informācijas avoti likumsargu aprindās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu