Foto: Latvija atvadās no Dzelzs vīra Kārļa Skrastiņa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Šodien «Arēnā Rīga» Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja atvadīties no lidmašīnas katastrofā bojā gājušā latviešu hokejista Kārļa Skrastiņa.

[Papildināta fotogalerija!]

Šodien laikā no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 ikvienam, kurš ieradīsies «Arēnā Rīga», būs iespēja pēdējo reizi atvadīties no izcilā hokejista.

Atvadīties no hokejista ieradušies jau vairāki tūkstoši cilvēku, novēroja portāls «Apollo».

Pie ieejas «Arēnā Rīga» veidojas garas cilvēku rindas.

Atvadīšanās no Skrastiņa notiek aptumšotā arēnā, kur iedegts daudz svecīšu, tribīnēs izklāts liels Latvijas karogs. Pie stenda pielikti to hokeja klubu krekli, kuros Skrastiņš spēlējis, bet gaisā piestiprināts hokeja krekls ar uzrakstu «Skrastiņš» un cipars septiņi. Virs Skrastiņa zārka atrodas liels ekrāns, kurā redzami kadri no viņa hokejista karjeras.

Atvadīšanās no hokejista notiek ar militāru godu - pie viņa zārka stāv septiņi Latvijas armijas karavīri parādes formās, no kuriem viens rokās tur Latvijas karogu. Tiek arī spēlēta sēru mūzika, kuru atskaņo orķestris.

Kā novēroja LETA, atvadīties no Skrastiņa ieradies arī Valsts prezidents Andris Bērziņš, eksprezidents Guntis Ulmanis, Rīgas mērs Nils Ušakovs un dažādi pazīstami sportisti, piemēram, volejbolists Raimonds Vilde. Kolektīvi atvadīties no Skrastiņa ieradušies arī dažādu sporta klubu un biedrību pārstāvji.

Daudzi atnākušie nevar valdīt asaras. Cilvēki nāk ar ziediem un vainagiem. Ārpusē pie «Arēnas Rīga» novietota Skrastiņa fotogrāfija, pie kuras cilvēki novieto sveces.

«Kārlis vienmēr paliks mūsu sirdīs, taču šis piemiņas pasākums būs vienīgā iespēja klātienē pateikt ardievas mūsu izcilajam sportistam, dēlam, brālim, vīram, tēvam, draugam...» norāda hokejista piederīgie.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu