«Mūsu Zelta dziesmā» noskaidrotas 3 sirdij tuvākās mīlas balādes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto.

9.oktobrī TV3 muzikālā šova «Mūsu Zelta dziesma» studija pildījās mīlestības un skaistu emociju, jo tika izdziedātas mūsu, latviešu, sirdij tuvākās mīlas dziesmas. Žūrijas komisija lēma, ka no visām izskanējušām meldijām, uz pusfinālu virzāma «Mežrozīte», kuru izpildīja Andris Ērglis. Bet skatītāji lēma citādāk - viņi šova pusfinālam izvirzīja Kārļa Būmeistera izdziedāto «Sirds sadeg neparasti» un Elīnas Seiles izpildīto «Rozā lietus».

9. oktobra vakarā šova «Mūsu Zelta dziesma» tēma bija mīlestības balādes. Desmit jauno dziedātāju priekšnesumus vērtēja žūrijas komisija, kuras godā vakar bija Armands Rušenieks, Normunds Pauniņš, Aigars Voitišķis, Ojārs Grīnbergs, Juris Veremejs, Māra Zustrupa un, protams, Daiga Mazvērsīte, Elita Patmalniece un Ints Teterovskis.

  • «Mūsu Zelta dziesma» mīlas balāžu vakaru atklāja Ivo Fomins, kurš izpildīja Aigara Grāvera dziesmu «Vēlreiz», kura sniegumu vērtēja Armands Rušenieks. 
  • Nākamās izskanējušās dziesmas autors atceras, ka dziesmas vārdi ņemti no pirmā dzejoļa krājuma, kas pagadījies mammas grāmatu plauktā. Vēlāk, jau spēlējot grupā, vārdi tika pārrakstīti, bet dziesmas labākais skanējums atrasts tikai ar trešo piegājienu. Vakar Zigfrīda Muktupāvela un Guntara Rača dziesmu «Vakara vējā» izpildīja Valters Frīdenbergs. 
  • Pēc tam uz skatuves kāpa Nikolajs Puzikovs, kuram bija uzticēta Normunda Pauniņa un Jāņa Baltausa dziesma «Vēstules», viņa sniegumu komentēja dziesmas autors Normunds Pauniņš.
  • Stāsts par nākamo dziesmu aizveda uz 1985.gadu, kad Maestro Raimonds Pauls izdomāja izveidot profesionālu studijas ansambli un uzaicināja strādāt labākos mūziķus, tostarp dziesmas «Naktsvārdi» autoru un izpildītāju. Šī sirdi plosošā melodija samtainas balss izpildījumā kļuvusi par daudzu pārīšu klusinātu mīlestības apliecinājumu. Vakar dziesmu «Naktsvārdi» izpildīja Dace Upīte, viņas sniegumu vērtēja A.Rušenieks. 
  • Kā nākamais uz skatuves kāpa Emīls Balceris, kurš izpildīja Aigara Voitišķa un Viktora Kalniņa dziesmu «Cik savādi gaisma krīt», viņa sniegumu komentēja A.Voitišķis. Stāsts par šo dziesmu aizvijas 16 gadu pagātnē - grupa gatavojās izdot jauno albumu un komponists kolēģiem prezentēja daudzas viņa sacerētas melodijas. Visas patika, izņemot vienu dziesmu - tieši «Cik savādi gaisma krīt». Komponists tajā brīdī tā kā apvainojās un spītīgi nolēma, ka dziesma tomēr skanēs. Viņš ilgi meklēja vārdus, bet, kad tos atrada, nedaudz izmainīja un tagad par mazo vaļību publiski atvainojas dzejniekam.
  • Šova sestā dziesma «Mežrozīte» tika sacerēta 1967.gadā un jau gadu vēlāk tā kļuva par radio raidījuma «Mikrofons» pirmo uzvarētāju. Tās pirmā izpildītāja Zigfrīda Račiņa samtainā balss tolaik sajauca galvas daudzām Padomju Latvijas sievietēm. Vakar dziesmu «Mežrozīte» izpildīja Andris Ērglis, viņa sniegumu vērtēja izcilais dziedātājs, latviešu estrādes leģenda Ojārs Grīnbergs. 
  • Nākamās dziesmas «Rozā lietus» pirmā versijā neguva tik lielu popularitāti kā gribētos, taču pēc kāda laika remiksētā versijā to pamanīja un atzina par ļoti labu esam, un trešo atdzimšanu dziesma ieguva pateicoties dziedātājai Aishai. Vakar dziesmu «Rozā lietus» izpildīja Elīna Seile, kuras priekšnesumu komentēja «Opus Pro» mūziķis Juris Veremejs.
  • Šova astoto dziesmu «Nedalāmā» radīja tandēms - populārs DJ un jauns pazīstams komponists. Dziesma uzreiz kļuva par diskotēku zvaigzni, tai tapa arī diezgan teatrāls, bet tam laikam moderns un ļoti aizkustinošs video klips. Vakar Ulda Marhilēviča, Ainara Mielava un Jāņa Baltausa dziesmu «Nedalāmā» izpildīja Samanta Tīna, viņas sniegumu komentēja A.Rušenieks. 
  • Nākamā izskanējusī dziesma «Sirds sadeg neparasti» 2002.gadā bija populārākā dziesma Latvijā un ieguva gada vērtīgākās dziesmas titulu «Latvijas Radio 2 Muzikālajā Bankā», Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā uzvarēja nominācijā «Radio hīts» un tās autors ir ne tikai izcils dziedātājs un komponists, bet arī šovu vadītājs ar milzīgu fanu pulku. Vakar Laura Reinika un Mārtiņa Freimaņa dziesmu «Sirds sadeg neparasti» izpildīja Kārlis Būmeisters.
  • Šovu «Mūsu Zelta dziesma» noslēdza talantīgā un neatkārtojamā dziedātāja Jolanta Gulbe un Deniss Paškevičs ar saksafona solo. J.Gulbe aizvietoja Diānu Pīrāgs un izpildīja Zigmars Liepiņa un Alfrēda Krūkļa dziesmu «Ķiršu lietus». Vakar J.Gulbes priekšnesumu vērtēja dziesmas pirmās izpildītājas Noras Bumbieres māsa Māra Zustrupa.

Kad visi desmit jauno dziedātāju priekšnesumi bija izskanējuši un tika apkopoti balsojuma rezultāti, uz skatuves kāpa Ojārs Grīnbergs, lai izpildītu Raimonda Paula un Ziedoņa Purva dziesmu «Tev, mana labā». Sniegums bija kā meistarklase, kā unikāla skatuves mākslas stunda, kā brīdis, kuru vērojot, jāaiztur elpa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu