LK no bijušajām un esošajām amatpersonām prasa 9,88 miljonu latu zaudējumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

AS «Latvijas Kuģniecība» (LK) no 15 bijušajiem un esošajiem uzņēmuma valdes un padomes locekļiem tiesas ceļā vēlas panākt 9,88 miljonu latu zaudējumu atlīdzināšanu.

Patlaban LK prasības lieta nonākusi izskatīšanā Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palātā, kas 25.oktobrī rakstveida procesā vērtēs Rīgas apgabaltiesas šā gada maija lēmumu par atteikumu piemērot prasības nodrošinājumu LK prasībā, kurā lūgts atlīdzināt 9 882 333 latu zaudējumus, aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja.

Prasībā atbildētāju statusā ir bijušie LK valdes locekļi Imants Sarmulis, Andris Linužs, Raivis Veckāgans, kā arī LK padomes locekļi Māris Gailis, Kārlis Boldiševics, Guntis Ločmelis, Uldis Pumpurs, Olga Pētersone, Vladimirs Solomatins, Ansis Sormulis, Normunds Staņēvičs, Andris Vilcmeiers, Svens Zālītis, Miks Ekbaums un Vladimirs Koškuls.

Pēc Latvijas tiesu portāla datiem, prasību Rīgas apgabaltiesā LK iesniegusi šā gada martā. Tiesnese Inese Grauda to pieņēmusi izskatīšanai. Tiesas sēde šajā lietā paredzēta 2012.gada 25.aprīlī.

LETA jau ziņoja, ka šā gada sākumā LK padomes sēdē par padomes priekšsēdētāju atkārtoti iecelts Saimons Bodijs, bet par viņa vietnieku ievēlēts Mihails Dvoraks.

28.janvāri notikušajā LK akcionāru ārkārtas sapulcē kompānijas padomē tika pārvēlēts Bodijs, Dvoraks, Kristofs Teofanis Matsakos, Rubils Jilmazs, Vladimirs Egers, Džaveds Ahmeds un Marks Morels Vērs, bet papildus tika ievēlēti Olga Pētersone, Oļegs Stepanovs, Mārtiņš Kvēps un Sergejs Šutovs.

Akcionāri janvārī nolēma arī celt prasību pret LK bijušajiem valdes locekļiem Sarmuli, Linužu, Veckāganu par LK 2009. un 2010.gadā nodarīto zaudējumu atlīdzību, kā arī celt prasību pret LK padomes locekļiem Gaili, Boldiševicu, Ločmeli, Pumpuru, Pētersoni, Solomatinu, Sormuli, Staņēviču, Vilcmeieru, Zālīti, Ekbaumu un Koškulu par LK 2009. un 2010.gadā nodarīto zaudējumu atlīdzību, kā arī par netaisnu iedzīvošanos.

Akcionāru sapulcē piedalījās akcionāri, kas pārstāvēja 90,08% no balsstiesīgo akciju skaita.

Jau ziņots, ka plašas pārmaiņas LK vadība piedzīvoja pēc pērn 17.decembrī notikušās akcionāru sapulces.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu