Koziols noliedz, ka «Dienas» akcijas būtu pircis kāda uzdevumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

AS «Diena» kontrolpaketes īpašnieks Viesturs Koziols kategoriski noliedz, ka laikraksta «Diena» izdevēja akcijas būtu pircis kādas citas personas uzdevumā.

Sarunā ar biznesa portālu «Nozare.lv» Koziols akcentēja, ka viņam patlaban pieder 51% AS «Diena» akciju, kuru iegādei daļēji tika ņemts aizņēmums, kas bija viņa personīgās saistības un neparedz nekādas citas vienošanās kā tikai aizdevuma atgriešanu.

«Esmu brīvs no jebkādām citām saistībām kā tikai biznesa vienošanos par aizdevuma atgriešanu. Man nav nekādas ne rakstiskas, ne daļēji rakstiskas, ne mutiskas vienošanās, kuras varētu apdraudēt mūsu neatkarību vai pastāvēšanu. SIA «Rīgas tirdzniecības osta» (RTO) nav izsniegusi nevienu aizdevumu AS «Diena». Mēs neesam saņēmuši nekādus maksājumus, kas varētu apšaubīt mūsu redakcionālo neatkarību,» uzsver Koziols.

Tomēr naudas aizdevēju laikraksta iegādei Koziols neatklāj. Kā biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja laikraksta pārstāve Inese Dābola, Koziols to patlaban neuzskata par svarīgāko jautājumu, uzsverot, ka tā ir viņa privāta darīšana un galvenais, ka laikrakstā tiek nodrošināta redakcionālā neatkarība.

Komentējot portāla «Pietiek.com» vēstīto, ka par Ventspils mēra Aivara Lemberga (ZZS) ietekmi laikrakstā «Diena» varētu liecināt par «viņa cilvēku» uzskatītā kādreizējā AS «Ventspils nafta» valdes locekļa Normunda Staņēviča iecelšana koncerna uzņēmumu valdēs, Koziols norāda, ka vadītājus izvēlas pats, izvirzot viņiem konkrētus uzdevumus, kuru neizpildes gadījumā atbilstība amatam «var tikt attiecīgi izvērtēta un var notikt izmaiņas, kuras pagaidām nav gaidāmas».

Tāpat Koziols uzsver, ka turpinās iesāktais darbs pie atlikušo «Dienas» akciju iegādes.

Koziols publicējis paziņojumu portālā «Diena.lv», kurā informē, ka līdz šim regulāri diskutējis ar redaktoriem par visdažādākajām tēmām un notikumiem, bet ar to viņa ietekme uz laikraksta saturu aprobežojusies.

«Uzsveru, ka arī turpmāk mana darbība akciju sabiedrībā [«Diena»] būs profesionāla, kas orientēta uz visu mūsu izdevumu redakcionālās neatkarības stiprināšanu, uzņēmuma ilgtspējas nodrošināšanu un auditorijas pieaugumu,» sola Koziols.

«Dienas» kontrolpaketes īpašnieks arī norāda, ka jau sācis pierast, ka tieši pirms abonēšanas kampaņas sākuma «notiek dažādi «pasākumi», kas nav pārāk draudzīgi mūsu uzņēmumam». «Vai tā tiešām ir nejaušība?» retoriski jautā izdevējs.

Pēc «Pietiek.com» ziņotā, laikraksta «Diena» pirkšanas darījums esot realizēts caur RTO, kas, kā ir pārliecināti izmeklētāji, caur starpniekfirmām slēpti pieder Aināram Šleseram (LPP/LC), Andrim Šķēlem un Lembergam. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja redzeslokā laikraksta «Diena» pirkums nonācis, izmeklējot trīs oligarhu patiesās īpašumtiesības citos uzņēmumos, arī RTO.

No tā dēvētās oligarhu lietas izmeklēšanā iegūtajiem pierādījumiem izriet, ka laikraksta «Diena» daļas starp trim oligarhiem sadalītas šādās proporcijās: 36% Šleseram, 24% Šķēlem un 20% Lembergam, bet vēl 20% - caur RTO tā valdes priekšsēdētājam un līdzīpašniekam Ralfam Kļaviņam, vēsta portāls. Ņemot vērā laikraksta «Diena» slikto finansiālo stāvokli, tas vismaz 2010.gadā esot saņēmis ikmēneša maksājumus no RTO.

Laikraksta nākotne esot tikusi apspriesta vairākās trīs oligarhu un viņu menedžeru sarunās, kas notikušas Šķēles birojā Dzirnavu ielā, liecinot izmeklēšanas materiāli. No operatīvajām darbībām, noklausoties Šlesera un par viņa menedžeri uzskatītā laikraksta «Diena» formālā īpašnieka Koziola sarunas «Rīdzenē», esot secināms, ka visas darbības saistībā ar laikrakstu tiek saskaņotas ar Šleseru, Lembergu un Šķēli. Koziols sarunās ar Šleseru esot apņēmies redakcijas darbā «ievērot sarkanās līnijas» attiecībā uz laikraksta slēpto īpašnieku interesēm un sniegt garantijas, ka tie netiks «nonesti» jeb citiem vārdiem - pakļauti kritikai un negatīvai publicitātei, liecinot no izmeklēšanai tuvu stāvošiem avotiem gūtā informācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu