Berluskoni: karš Lībijā ir beidzies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Karš Lībijā ir beidzies, ceturtdien, pasauli pāršalcot ziņai, ka miris līdzšinējais Lībijas līderis Muamars Kadafi, sacīja Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni.

«Sic transit gloria mundi», latīniski paužot seno atziņu - «tā paiet pasaules godība» - norādīja premjers. «Tagad karš ir beidzies.«

No 1911.gada līdz Otrajam pasaules karam Lībija bija Itālijas kolonija, un kopš 2008.gada, kad Berluskoni un Kadafi parakstīja abu valstu draudzības līgumu, Itālija bijis tuvs gāztā režīma sabiedrotais un ekonomikas partneris.

Kaut arī Berluskoni apliecinājis Itālijas solidaritāti ar Lībija nemierniekiem un vēl augustā mudināja Kadafi padoties, Roma NATO Lībijas gaisa uzbrukumos iesaistījās negribīgi.

Lībijas nemierniekiem izdevies notvert gāzto diktatoru Muamaru Kadafi, taču viņš no gūtajiem ievainojumiem miris, ceturtdien paziņoja Lībijas nemiernieku Nacionālās Pārejas padomes (NPP) amatpersona.

Kā iepriekš pavēstīja NPP spēku lauka komandieris, gāztais diktators smagi ievainots un sagūstīts lojālistu pēdējā bastionā Kadafi dzimtajā pilsētā Sirtā, kura arī pilnībā kritusi jaunās varas rokās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu