Ārsts, kurš apskatīja Kadafi līķi: viņu nenogalināja lode galvā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Diennakti pēc gāztā Lībijas diktatora Muamara Kadafi nāves parādās arvien jaunas notikušā detaļas par to, kā pēdējās dzīves minūtes pavadīja Kadafi un kas kļuva par viņa nāves iemeslu.

Ārsts, kurš apskatīja Kadafi līķi, atzina, ka iepriekš izskanējušais iemesls - Kadafi mira no lodes galvā, nav patiess. Par Kadafi nāves iemeslu kļuva tas, ka kāda lode skārusi Kadafi iekšējos orgānus, vēsta ārvalstu mediji, atsaucoties uz ārsta sacīto.

«Kadafi arestēšanas brīdī vēl bija dzīvs, viņu nogalināja pēc tam. Galvenais nāves iemesls - lode, kas cauršāvusi viņa iekšējos orgānus. Pēc tam viena lode iešauta arī Kadafi galvā - tā izgājusi cauri galvai,» telekanālam «Al Arabiya» sacīja ārsts Ibrahims Tika.

Kadafi līķis šobrīd atrodas morgā Misrātas pilsētā, teikts oficiālajā paziņojumā, kas izplatīts piektdien. Vēl nav izlemts, kur Lībijas diktators tiks apglabāts.

Iepriekš izskanēja, ka Kadafi apglabās jau piektdien, taču vēlāk nolemts pārcelt bēru datumu.

Tiek vēstīts, ka viens no pēdējiem vārdiem, ko Kadafi teica, bija «Haram!», kas tulkojumā nozīmē «apdomājieties», taču vēl precīzāks tulkojums skan šādi: «tas, kas aizliegts islāmā un ir nelikumīgs».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu