ZRP valdes loceklis: «vecā politiskā dīķa» atriebība ZRP turpināsies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājusī nedēļa bija vissmagākā īsajā Zatlera reformu partijas (ZRP) pastāvēšanas vēsturē, «Rietumu Radio» sacīja ZRP valdes loceklis Jānis Vilnītis, kurš to sauc par «vecā politiskā dīķa» atriebību.

«Gribu, lai visa sabiedrība saprot, kas notiek, - nodibinot šo partiju un [Valdim] Zatlera kungam uzņemoties vecā politiskā dīķa nolaišanas procesu, protams, ka lielākā daļa politiķu, kuri gadiem ilgi vada mūsu valsti, ir noskaņoti pret viņu. Teikšu tieši - tā ir atriebība,» sacīja Vilnītis, uzsverot, ka atriebība turpināsies arī nākotnē, pat ja šodien Zatleram būs pozitīvs balsojums Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēdē, kur viņu varētu vēlēt par priekšsēdētāju.

««Vienotība», varu droši apgalvot, mūs [ZRP] ir apspēlējusi vismaz pirmajos piecos boksa raundos. Cerams, ka šī ir profesionāla cīņa, kurā raudu būs vairāk, un nākamie raundi mūsu partija būs veiksmīgāki,» atzina Vilnītis.

Viņš atzina: risks, ka ZRP vadītāju Zatleru šodien neapstiprinās par Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāju, ir pietiekami liels, taču Zatlers «norīs arī šo krupi», un ZRP deputāti turpinās darbu koalīcijā. Vilnītis nepieļauj iespēju, ka pēc Zatleram nelabvēlīga lēmuma partija varētu aiziet opozīcijā.

Jau ziņots, ka šodien plkst.14.30 notiks atkārtota jaunās Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēde, kurā deputāti plāno ievēlēt komisijas vadību.

Kā ziņots, komisijai bija paredzēts ievēlēt tās vadību jau piektdien, tomēr uz komisiju ieradās tikai eksprezidents Zatlers, kurš varētu būs šīs komisijas iespējamais priekšsēdētājs.

Kā skaidroja Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), kuram pirmā sēde jāvada līdz priekšsēdētāja ievēlēšanai, no pārējiem četriem komisijas deputātiem divi - Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) un Dzintars Zaķis (V) - iepriekš informējuši par neparedzētu prombūtni.

Savukārt abi pārējie komisijas locekļi - Jānis Urbanovičs (SC) un Raimonds Vējonis (ZZS) - par saviem prombūtnes iemesliem nebija informējuši.

Aģentūra LETA noskaidroja, ka Vējonis uz sēdi neesot ieradies, jo devies «iepriekš plānotā vizītē» uz Vidzemi, savukārt Urbanovičs jau iepriekšējā dienā ticis informēts, ka sēdi pārcels.

Zatlers iepriekš šo starpgadījumu īpaši komentēt nevēlējās, vien norādīja, ka šī komisija ir viena no nozīmīgākajām un atbildīgākajām Saeimā.

Kā ziņots, Zatlers pagājušajā nedēļā divās balsošanas kārtās netika ievēlēts Saeimas priekšsēdētāja amatā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu