SC un ZZS sola balsot pret jaunās valdības apstiprināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jaunajā Saeimā opozīcijā palikušās «Saskaņas centra» (SC) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas sola rīt balsot pret Valda Dombrovska (V) jaunās valdības apstiprināšanu.

Kā aģentūrai LETA atzina SC frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins, šajā jautājumā nevarot būt pat divu viedokļu. SC neatbalstīšot šādu valdību, kurā nav iekļauti vēlēšanu uzvarētāji, bet atrodas politiskie pārbēdzēji.

«Te nav pat priekšmeta diskusijai. Šī valdība nespēs nodrošināt Latvijas iedzīvotājiem «laimes formulu», un mēs balsosim pret šīs valdības apstiprināšanu,» teica Agešins.

SC līderis Nils Ušakovs bija ļoti kritisks pret jaunizveidoto koalīciju un norādīja, ka Dombrovskim nevajadzētu maldināt sabiedrību un to dēvēt par «tiesiskuma koalīciju».

Savukārt ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis aģentūrai LETA atzīmēja, ka nevarot balsot par cilvēkiem, kurus nepazīst. Pēc viņa domām, sabiedrība būtu jāinformē par izskanējušajām pretenzijām pret atsevišķiem ministru amata kandidātiem, jo citādi paliekot daudz neatbildētu jautājumu.

«Varbūt tā informācija nav nemaz tik nopietna, varbūt pat ir smieklīga, bet par to iedzīvotājiem būtu jāzina. Ja tā netiek atklāta, tas nozīmē, ka jaunā koalīcija nestrādā pēc pašpasludinātajiem atklātuma un tiesiskuma principiem un zināmā mērā tā tiek slēpta. Tāpēc mēs nevaram balsot par šādu ministru kabinetu,» teica Brigmanis, gan piebilstot, ka ZZS frakcija pirms Saeimas sēdes vēl par šo jautājumu tiksies un spriedīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu