Neglaimojošas ziņas esot saņemtas par trīs ministru kandidātiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tiesībsargājošo iestāžu ziņojumi, kas satur neglaimojošu informāciju, ir par trīs ministru kandidātiem.

Kā vēstī portāls «pietiek.com», atsaucoties uz tā rīcībā esošu informāciju, neglaimojošas ziņas Valsts prezidents Andris Bērziņš saņēmis par tieslietu ministra kandidātu Gaidi Bērziņu (Nacionālā apvienība), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra kandidātu Edmundu Sprūdžu (ZRP) un iekšlietu ministra kandidātu Rihardu Kozlovski (ZRP).

Ziņojumos pārsvarā runa esot par administratīvajiem sodiem, biznesa sakariem, finanšu pārbaudēm kandidātu uzņēmumos, proti, informāciju, kuru var interpretēt dažādi, bet kas neliek šķēršļus, lai kļūtu par ministru.

Portāls norāda, ka nopietnākās bažas esot raisījusi informācija par tieslietu ministra kandidātu Bērziņu. No drošiem avotiem zināms, ka ziņojumos bijušas norādes par Bērziņa vārdu Ģenerālprokuratūras izmeklētajā tā dēvētajā Ventspils amatpersonu lietā, kuras ietvaros izmeklē arī tā sauktos «Lemberga stipendiātus».

Šai sakarā kāds informēts avots neoficiāli minēja apzīmējumu - «Lemberga pastnieks».

Savukārt attiecībā uz Sprūdžu ziņojumi saturot informāciju par Valsts ieņēmumu dienesta veikto auditu viņa uzņēmumos un iespējamo nodokļu pārbaudi.

Vislielāko neizpratni zinātājos pirmdien izraisīja iekšlietu ministra kandidāta Kozlovska vārda izskanēšana starp kandidātiem, par kuriem saņemta «neglaimojoša» informācija.

Kozlovskis daudzus gadus strādājis Drošības policijā, viņam bijusi augstākās kategorijas pielaide valsts noslēpumam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu