Jurkāns: man kauns par šo valsti, esam to paspēlējuši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Man kauns par šo valsti. Mēs esam paspēlējuši šo valsti. 20 gados esam pierādījuši, ka nezinām, kā to vadīt, kā cilvēkus padarīt laimīgus, mēs esam visu izdarījuši ačgārni.»

Šādus skarbus vārdus valstij un tās valdībām intervijā radio «Baltkom 93,9» veltīja bijušais ārlietu ministrs un politiķis Jānis Jurkāns.

Jurkāns tāpat uzskata, ka šo valdību sagaida prolēmas. «Kamēr tiks apstiprināts budžets, neviens viņiem netraucēs, bet nākamgad ap ziemas brīvdienām viņus sagaida problēmas,» uzskata Jurkāns.

Jurkāns tāpat uzskata, ka Valsts prezidentam Andrim Bērziņam bija jāpasaka, ka viņš nenozīmēs premjeru, kurš savā valdībā gatavojas ņemt korumpētus deputātus.

«Ja tiesībsargājošās iestādes ir pateikušas, ka ar šiem cilvēkiem ir problēmas, tad šiem cilvēkiem valdībā nav jābūt. Ja prezidents saprot, kādi procesi notiek Zatlera reformu partijā un kādi cilvēki nāk valdībā, tad jāsaprot, ka šāda valdība ilgi nenoturēsies,» tā Jurkāns.

Jurkāns arī uzskata, ka vienīgais reālais premjera kandidāts bijis Ainārs Šlesers. «Šlesers bija vienīgais reālais premjera kandidāts. Neesmu redzējis nevienu tik enerģisku, nevienu tik spējīgu iekarot jaunas jomas, nevienu, kas zinātu, kā nopelnīt naudu.»
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu