Eiropā vistuklākās ir britu sievietes, latvietes trešajā vietā

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Eiropā vistuklākās ir britu sievietes un Maltas vīrieši, liecina ceturtdien publiskotie Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja «Eurostat» dati, kas liek apšaubīt arī plaši izplatīto mītu, ka visas franču sievietes ir tievas.

«Eurostat» apkopotie dati liecina, ka ES valstīs tuklo pieaugušo cilvēku īpatsvars svārstās no 8% līdz 23,9% sieviešu vidū un 7,6% līdz 24,7% vīriešu vidū.

Lai gan satraucoši, šie dati tomēr ievērojami atpaliek no ASV rādītājiem, kur 2009.gadā sieviešu vidū bija attiecīgi 28,8% tuklu personu, bet vīriešu vidū - 27,6%.

Salīdzinot ar kopējo pieaugušo skaitu, vismazāk tuklu sieviešu un vīriešu ir Rumānijā, proti, attiecīgi 8% un 7,6%.

Arī lielākajai daļai itāļu acīmredzot nav problēmu ar lieko svaru. Šajā valstī tukli ir tikai 9,3% sieviešu un 11,3% vīriešu. Bulgārijā par korpulentiem var nosaukt 11,3% sieviešu un 11,6% vīriešu, bet Francijā attiecīgi 12,7% sieviešu un 11,7% vīriešu, kas liek apšaubīt mītu par visu franču sieviešu slaidumu.

Tomēr salīdzinoši visvairāk sieviešu ar liekā svara problēmām ir Lielbritānijā, proti, 23,9%, Maltā (21,1%), Latvijā (20,9%) un Igaunijā (20,5%).

Savukārt tuklo vīriešu vidū pirmajā vietā ar 24,7% ierindojas maltieši, kuriem ar 22,1% cieši pa pēdām seko briti. Trešo vietu ar 21,4% ieņem ungāri, bet ceturto ar 18,4% - Čehijas vīrieši.

Sieviešu un vīriešu vidū liekā svara ziņā sistemātisku atšķirību nav, secinājis «Eurostat». Astoņās ES valstīs lielāka bijusi tuklo sieviešu proporcija, desmit valstīs - vīriešu, bet vienā proporcijas bijušas vienādas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu