Prūsis: manā skatījumā 4. vieta ir ļoti labs rezultāts

bobslejs.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis atzinīgi vērtē Latvijas divnieku ekipāžu sniegumu Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Īglsas trasē Austrijā, norādot, ka ir apmierināts ar visu trīs divnieku iespēto.

«Visnotaļ pozitīvi. Šoreiz nav būtiski, ka Oskara Melbārža un Daumanta Dreiškena divnieks kopvērtējumā spēja izcīnīt tikai ceturto vietu. Ņemot vērā, ka Oskars ir tikai otro sezonu pie boba stūres un startē šādā bobsleja pasaules grandu kompānijā, manā skatījumā ceturtā vieta ir ļoti labs rezultāts,» uzsvēra Prūsis, atgādinot, ka tik augstā vietā Latvijas divnieku ekipāžas nebija ierindojušās ilgu laiku.

Viņš atzinīgi novērtēja arī Edgara Maskalāna un Intara Dambja sniegumu, divu braucienu kopsummā ieņemot 15. vietu. Arī Uģa Žaļima un Raivja Zīrupa sniegumu treneris uzteica, neskatoties uz to, ka šis divnieks 27 komandu konkurencē pēc pirmā brauciena ieņēma 23. vietu un otrajam sacensību braucienam nekvalificējās.

«Šī viņiem bija debija pasaules kausā. Acīmredzot mazliet iedarbojās lampu drudzis – varbūt nav vēl pierasts pie kamerām. Tomēr mani patīkami pārsteidza viņu starts. Katrā gadījumā vēlreiz varējām pārliecināties, ka lēmums pamainīt stratēģiju, ir nesis augļus un šādā virzienā arī turpināsim,» norāda treneris.

Pēc vairāk nekā 15 gadu pārtraukuma, Latvijas izlase atkal startēja ar trim ekipāžām. Kā jau pirms sezonas paredzēja Prūsis, divnieku konkurencē labākais no mūsu komandas varētu būt Melbārdis. Tieši to šodien pierādīja Melbārža/Dreiškena ekipāža, pirmajā braucienā uzrādot jaunu trases starta rekordu (4,96 sekundes), kurš vairāk nekā gadus desmit piederēja Vācijas bobsleja leģendām Kristofam Langenam un Markusam Cimmermanam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu