«RE Autoclub» sagatavojis četras automašīnas dalībai «Dakaras» rallijreidā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Slavenajā «Dakaras» rallijreidā, kas nākamā gada 1. janvārī sāksies Argentīnā, startēs arī četras Latvijas komandas «RE Autoclub» sagatavotas automašīnas, aģentūru LETA informēja vienības pārstāvji.

«RE Autoclub» jau vairāk nekā 20 gadus ir vieni no vadošajiem apvidus automašīnu tehniskās apkopes un remonta, sporta automašīnu būves un sagatavošanas veicēji. Ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu autosportisti pat pirms pasaules mēroga sacensībām bieži uztic savas sporta mašīnas tieši «RE Autoclub».

2012. gada «Dakaras» rallijreidā ar «RE Autoclub» sagatavotām automašīnām Dienvidamerikas ceļos un neceļos dosies trīs vieglo automašīnu ekipāžas no Krievijas - Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors («Toyota Landcruiser 200»), Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins («Mitsubishi Pajero Evolution MPR 107») un Antons Meļņikovs/Antons Nikolajevs («Mitsubishi Pajero Triton»), kā arī apkalpojošā kravas automašīna «Mercedes Benz 1935» ar Dmitriju Pavlovu, Oļegu Uperenko un latvieti Gintu Cīruli.

«Mūsu sagatavotajām mašīnām un to pilotiem priekšā liels pārbaudījums, jo sacentīsimies vienā ieskaitē ar pasaules varenākajām komandām un meistarīgākajiem braucējiem,» uzsver «RE Autoclub» direktors Roberts Elbakjans. «Mērķis ir pārbaudīt mašīnas, pilnvērtīgi iekļauties «Dakaras» rallijreidu apritē. Ja tehnika būs konkurētspējīga, tad jau nākotnē domāsim par augstākas klases pilotu piesaisti, lai tiktu pilnībā izmantotas mašīnu iespējas. Prieks, ka līdzās krievu sportistiem mūsu komandā būs arī Gints Cīrulis, kurš būs apkalpojošās mašīnas ekipāžā.»

«Dakaras» rallijreida 2012. gada sacensību dalībnieku sarakstā pašreiz ir 73 vieglās automašīnas, 76 smagās automašīnas, 188 motocikli, 32 kvadracikli.

Kā ziņots, sacensībās Latviju pārstāvēs arī vairākas «Team Latvia» automašīnas, galveno vērību pievēršot unikālajai ar elektromotoru darbināmajai automašīnai, kuru vadīs Māris Saukāns un Andris Dambis.

Kopā «Dakaras» rallijreida sacensībās «Team Latvia» sastāvā būs 20 cilvēki, kas atbildēs par trim sporta automašīnām, trim tehniskajām un vienu žurnālistu automašīnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu