Ar Krāslavas novadā avārijā bojā gājušo vecākiem strādā psihologs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: canonsnapper,CC licence

Ar Krāslavas novadā avārijā bojā gājušo jauniešu vecākiem šodien darbu sācis psihologs no kāda Daugavpils krīzes centra.

Arī 9.janvārī, kad Krāslavas Valsts ģimnāzijā atsāksies mācības pēc skolēnu brīvlaika, ar triju bojā gājušo meiteņu klasesbiedriem strādās psihologs. Kā aģentūrai LETA sacīja Krāslavas novada pašvaldības pārstāve Inga Kavinska, divas avārijā bojā gājušās meitenes mācījās ģimnāzijas 10.klasē, bet viena - 11.klasē. Kavinska pazina gan bojā gājušās meitenes, gan zina viņu vecākus, raksturojot viņas kā «ļoti labas meitenes».

Kavinska pastāstīja, ka novada domes vadība šodien sazinājusies arī ar patologu, taču joprojām nav skaidrības, kurš no jauniešiem bija pie stūres. Tāpat neesot vēl ekspertīzes slēdziena, vai kāds no jauniešiem bija lietojis alkoholiskos dzērienus.

Jau ziņots, ka saistībā ar Jaungada naktī Krāslavas novadā notikušo autoavāriju, kurā gāja bojā septiņi jaunieši vecumā no 16 līdz 19 gadiem, ceturtdien, 5.janvārī, novadā izsludināta sēru diena, šodien nolemts pašvaldībā.

Šajā pašā dienā plkst.10 Krāslavas Romas katoļu baznīcā notiks aizlūgums par visiem bojāgājušajiem jeb bēru Svētā Mise.

Vienu no bojāgājušajiem zemes klēpī guldīs vēl pirms izsludinātās sēru dienas.

Pašvaldībā nolemts bojāgājušo ģimenēm piešķirt pabalstus 150 latu apmērā. Tiks apzinātas ģimenes, kurām ir kādas īpašas vajadzības, tās pabalstos varētu saņemt vairāk.

LETA jau ziņoja, Jaungada naktī Krāslavas novadā autoavārijā gāja bojā septiņi jaunieši vecumā no 16 līdz 19 gadiem. Automašīna «Mazda 626», kurā brauca septiņi cilvēki, līkumā noskrēja no ceļa un iegāzās Rudnas upē. Visi braucēji zaudēja dzīvību. Viens no jauniešiem atradies automašīnas bagāžas nodalījumā.

Avarējušajai automašīnai bijušas vasaras riepas sliktā stāvoklī. Tāpat tai nav bijusi izieta arī tehniskā apskate.

Nevienam no traģiskajā avārijā Krāslavas novadā bojāgājušajiem jauniešiem nebija autovadītāja apliecības, šorīt intervijā LNT rīta raidījumā «900 sekundes» teica Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Avārijā gājis bojā viens 1992.gadā dzimis puisis, divi 1993.gadā dzimuši puiši, viena 1994.gadā dzimusi meitene, viens 1995.gadā dzimis puisis un divas tāda paša vecuma meitenes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu