Jaungada nakts traģēdija: uz Krāslavu dosies krīzes komanda

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) izveidotā krīzes komanda šī gada 9.janvārī dosies uz Krāslavu, lai sniegtu psiholoģisko palīdzību septiņu traģiskajā autoavārijā bojāgājušo jauniešu ģimenēm, skolasbiedriem un pedagogiem.

To portālam «Apollo» pavēstīja VBTAI Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Užule.

Viņa norādīja, ka pašlaik psihologi apkopo nepieciešamo informāciju, lai varētu sniegt nepieciešamo psiholoģisko atbalstu. Konsultāciju laikā krīzes komanda informēs bojāgājušo jauniešu ģimenes, skolasbiedrus un pedagogus par turpmāko iespējamo psiholoģisko un emocionālo palīdzības saņemšanu.

Jāatgādina, ka krīzes komanda tika izveidota 2009.gada nogalē, lai sniegtu bezmaksas psiholoģisko atbalstu bērniem ārkārtas krīzes situācijā visā Latvijas teritorijā. Krīzes komandā ir pieci psihologi un pieci Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspektori, kas ir speciāli apmācīti šim darbam.

Komanda tika izveidota, jo pašvaldībās krasi samazinājās atbalsta personāls, kas varētu nekavējoties reaģēt krīzes situācijās. Komandas darbības pieredze rāda, ka neatliekama psiholoģiskā palīdzība ir nepieciešama ne tikai bērniem, bet arī pedagogiem, tuviniekiem un citiem pieaugušajiem, kas ir iesaistīti traģēdijās, norādīja Užule.

Pērn krīzes komandas psihologi snieguši palīdzību 16 gadījumos, tādējādi nodrošinot atbalstu 296 bērniem, 49 pedagogiem, astoņiem vecākiem un četriem organizāciju darbiniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu