Nesteidzas ar lēmumu par barjeras uzstādīšanu Krāslavas novada traģiskās avārijas vietā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Arī nedēļu pēc traģiskās avārijas Krāslavas novadā, kur avārijā gāja bojā septiņi jaunieši, valsts ceļu uzturētājs «Latvijas valsts ceļi» (LVC) nav izlēmis, vai notikuma vietā jāuzstāda aizsargbarjera.

LVC Latgales reģiona direktora vietnieks Valdis Pastars aģentūrai BNS pastāstīja, ka par aizsargbarjeras uzstādīšanu avārijas vietā – ceļa posma Izvalta–Šķeltava līkumā Krāslavas novada Izvaltas pagastā – lēmums vēl nav pieņemts.

«Tas jautājums nav tik vienkāršs. Visus grāvjus nevar aprīkot ar aizsargbarjerām, un, ja to darītu, tad tam vienkārši nepietiktu naudas,» teica Pastars. Iepriekš viņš norādījis, ka šajā avārijā tik daudz nav vainojama aizsargbarjeras neesamība kā auto vadīšana bez tiesībām, piedevām tas nav bijis atbilstošā tehniskā stāvoklī.

Jau vēstīts, ka 1.janvāra agrā rītā Krāslavas novadā ceļa posmā Izvalta–Šķeltava notika avārija, kurā gāja bojā septiņi 16–19 gadu veci jaunieši. Seši no viņiem atradās auto salonā, bet viens – bagāžniekā.

Traģiskais negadījums notika, kad vieglā automašīna «Mazda» ceļa līkumā nobrauca no ceļa un iebrauca upē. Glābēji atrada auto, kas bija ar jumtu uz augšu. Visi pasažieri jau bija zaudējuši dzīvību.

Vēlāk atklājās, ka jaunieši braukuši ar auto, kuram bija vasaras riepas, turklāt sliktā stāvoklī.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis iepriekš uzsvēris, ka nevienam no bojāgājušajiem jauniešiem nebija auto vadītāja tiesību un galvenie pamata cēloņi avārijai bijuši braukšanas ātrums un sliktais auto tehniskais stāvoklis, jo vairākus gadus nebija veikta tehniskā apskate.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu