LDz prezidents: tādu avāriju neviens no mums nebija redzējis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Tādu avāriju, kas svētdien vēlu vakarā notika Daugavpils novada Naujenes pagastā, nav redzējuši pat dzelzceļnieki ar 35 gadu pieredzi, intervijā Latvijas Radio atzina VAS «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) prezidents Uģis Magonis.

Runājot par jaunāko informāciju, Magonis pavēstīja, ka tuvāko stundu laikā sliežu ceļš šajā posmā tiks atjaunots un plānots, ka pēc pāris stundām tiks atsākta kustība.

Jautāts, kas viņu visvairāk šokēja vai pārsteidza avārijas vietā, Magonis sacīja: «Mani šajā dzīvē nekas nevar šokēt, bet ko es varu pateikt - mans stāžs dzelzceļā ir astoņi gadi, taču arī 35 gadus ilgie dzelzceļnieki nav redzējuši šādu avāriju.»

Viņš norādīja, ka bija grūtības novākt no sliedēm sakritušās cisternas. «Tādu avāriju neviens no mums, dzelzceļniekiem, nebija redzējis,» sacīja Magonis.

Magonis sacīja, ka tādas avārijas notiek un notiks. «Protams, strādājam, lai tādas notiktu maksimāli mazāk, tagad strādājam, lai novērstu sekas,» sacīja Magonis.

Viņš pavēstīja, ka LDz regulāri seko līdzi sliežu stāvoklim, tāpat tiek iepirkta jaunāka un modernāka tehnika, lai šādus sliežu bojājumu gadījumus varētu iepriekš noteikt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu