Izdzīvojušie pasažieri stāsta par šausmām, ko piedzīvojuši, kuģim grimstot

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Kruīzu kuģa «Costa Concordia» avārijā izdzīvojušie pasažieri pastāstījuši par to, kā notika kuģa grimšana, ziņo «RIA Novosti».

Visi pasažieri palikuši bez bagāžas, naudas un dokumentiem. Cilvēki ir sašutuši par kuģa apkalpes rīcību, jo viņiem pārāk vēlu paziņots, ka kuģis grimst un to nekavējoties jāpamet.

«Mūs nelaida glābšanas laivās. Beigu galā mēs sapratām, ka jau trešais klājs ir zem ūdens, mēs atrāvām piestiprinātās glābšanas laivas un paši sākām lēkt tajās. Kad bijām tajās iekšā, izrādījās, ka laivas nav iespējams nolaist uz ūdens. Šādā stāvoklī mēs karājāmies ļoti ilgi. Kuģa apkalpe - malaizieši vai filipīnieši - ir malači, mums par viņiem visiem baznīcā vajadzētu nolikt svecītes. Viņi ar cirvjiem sadragāja laivu stiprinājumus, lai tās varētu atraut no kuģa. Pēc tam paši bija vienās asinīs,» stāsta kāda izdzīvojusī sieviete.

Kāda cita pasažiere stāsta, ka avārijas brīdī atradusiesburvju mākslinieka šovā, un kad izdzisusi gaisma, padomājusi, ka tā ir priekšnesuma sastāvdaļa. Pasažieri visi kā viens apgalvo, ka nebija komandas uzvilkt glābšanas vestes.

To, ka kuģis grimst, pasažieri sapratuši tikai tad, kad atskanējuši kuģa SOS skaņas signāli. Visi tad sapratuši, ka tūlīt jāatstāj kuģis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu