Okupanti Vovčanskā apšaudījuši civiliedzīvotāju mašīnu. Divi bojāgājušie

Apollo.lv
Foto: SIPA/Scanpix

Ukrainas ģenerālprokuratūra ziņojusi, ka Krievijas armija Vovčanskā, Harkivas apgabalā apšaudījusi civiliedzīvotājus, kuri no apgabala bēga automašīnā. Uzbrukumā nogalināti divi cilvēki, bet ievainoti vēl divi, vēsta Ukrainas izdevums "The New Voice of Ukraine".

Notikuma vietā miris 70 gadus vecais automašīnas vadītājs un 83 gadus vecs pasažieris. Šofera sieva un cits pasažieris cietuši.

Čuhivas apgabala prokuratūra uzsākusi pirmstiesas izmeklēšanu par kara likumu pārkāpumiem un tīšu civiliedzīvotāju slepkavību.

Jau ziņots, ka  piektdien Harkivas prokuratūra sāka kriminālizmeklēšanu saistībā ar iespējamo Krievijas spēku veikto nāvessodu kādam civiliedzīvotājam ratiņkrēslā Vovčanskā.

Harkivas varasiestādes arī apsūdz Krievijas karavīrus, ka tie turējuši par ķīlniekiem vismaz 40 civiliedzīvotājus Krievijas armijas izmantotajos pagrabos. Ķīlnieki izmantoti kā dzīvie vairogi.

Harkivas apgabala Izmeklēšanas departamenta vadītājs Serhijs Blovinovs sacīja, ka Krievijas spēki pagrabā blakus Krievijas komandpunktam Vovčanskā tur gūstā 35-40 civiliedzīvotājus un būtībā izmanto civiliedzīvotājus kā dzīvos vairogus, tādējādi nepārprotami pārkāpjot Ženēvas konvenciju.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu