Pasniegta raidījuma «100g kultūras» Gada balva »Kilograms kultūras»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Sestdienas vakarā īpašā raidījumā «KILOGRAMS KULTŪRAS. Raidījuma «100g kultūras» Gada balva» LTV1 tika atklāti un apbalvoti balvas »Kilograms kultūras» laureāti!

LTV raidījuma «100g kultūras» Gada balvu KILOGRAMS KULTŪRAS 2011 saņēma:

• K. Lācis, J. Elsbergs, E. Mamaja «PŪT, VĒJIŅI!» iestudējums Liepājas teātrī, režisors Dž.Dž.Džilindžers. Nominācija TEĀTRIS;

• Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncerts «ŠIMKUS & ŠIŠONS». Pianists Vestards Šimkus, diriģents Karels Marks Šišons. Nominācija MŪZIKA;

• Izstādes «Padegs un pilsoniskā madāma» un «Trauslais izaicinājums» Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Kurators un monogrāfijas «Rīgas dendijs autsaiders. Kārlis Padegs» autors Jānis Kalnačs. Nominācija VIZUĀLĀ MĀKSLA;

• Grāmata »(DIVAS) PUSES. LATVIEŠU KARA STĀSTI» Otrais pasaules karš karavīru dienasgrāmatās Ulda Neiburga un Vitas Zelčes redakcijā. Nominācija LITERATŪRA UN GRĀMATNIECĪBA;

• Grupas «INSTRUMENTI» koncerts «Arēnā Rīga». Nominācija GADA PĀRSTEIGUMS;

• Spēlfilma «KOLKA COOL», režisors Juris Poškus. Nominācija KINO;

• Nominācijā GADA NOTIKUMS uzvarēja Mākslas muzeja «RĪGAS BIRŽA» atklāšana.

Gada balvas «Kilograms kultūras» žūrija nolēma piešķirt arī savu ŽŪRIJAS SPECIĀLBALVU «KILOGRAMS KULTŪRAS 2011» Dailes teātra izrādei «AMADEJS». Režisors Jans Villems van den Boss (Lielbritānija).

Raidījuma noslēguma epizodes filmēšanā piedalījās arī skatītāji, kuri piektdien Mākslas muzejā «Rīgas Birža» ieradās uz zibakciju «Atstāj savu nospiedumu». Viņiem bija iespēja atstāt savu plaukstas nospiedumu uz īpaša objekta ar «Kilograma kultūras» atveidu. 

Skatītāji bija aktīvi: krāsainu plaukstu nospiedumus uz baltās virsmas atstāja gan mazi bērni, gan kultūras baudītāji ar cienījamu stāžu. Sākumā Kristīne Želve pastāstīja par «Kilograma kultūras» ideju, Rīgas Biržas muzeja vadītāja Daiga Upeniece pateicās apmeklētājiem par balsojumu un raidījuma veidotājiem par iniciatīvu un balvu, un raidījuma producente Ieva Rozentāle aicināja atstāt savus nospiedumus uz milzu «kultūras kilograma».

Jau pēc pusstundas akcijas dalībnieki muzeja darbinieku vadībā varēja izstaigāt Biržas namu un apskatīt jaunākās izstādes par brīvu un muzeju.

Biržas vestibilā izstādīta arī balva «Kilograms kultūras», ko apmeklētāji var apskatīt!

ltv1.lv

Par Gada balvas «Kilograms kultūras» uzvarētājiem kļuva tie kultūras notikumi, kuri izpelnījās augstāko skatītāju vērtējumu noslēguma balsojumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu