«Krājbankas» bankrots var atklāt dokumentus par politiķu korupciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Par maksātnespējīgu atzītās AS «Latvijas Krājbanka» iespējamā bankrota procedūra varētu izgaismot faktus, kas atklās partiju un to pārstāvju iespējamo korupciju, vēstī portāls «pietiek.com».

Portāls norāda: gadījumā, ja bankas bankrota procedūra tiks sākta, atklātībā varētu nonākt informācija par «aizdomīgiem» darījumiem, kas kārtoti ar bankas starpniecību un met ēnu gan uz atsevišķiem partijas «Vienotība» esošajiem un bijušajiem politiķiem, gan uz pašlaik opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības politiķiem, tostarp Aivaru Lembergu, kā arī uz tā dēvētajiem oligarhiem Aināru Šleseru un Andri Šķēli.

Atklātībā var nonākt dokumenti, kuri varētu liecināt par, iespējams, vairāku politisko partiju un to līderu korupciju saistībā ar bijušo lidsabiedrības «airBaltic» privāto akcionāru – SIA «Baltijas aviācijas sistēmas».

Tāpat Krājbankas bankrota procedūra, iespējams, varot atklāt dokumentus, kas vedina spriest par politiķiem un valsts amatpersonām aizliegtiem darījumiem saistībā ar valsts AS «Latvijas dzelzceļš» cieši saistītā uzņēmuma «Pasažieru vilciens» vairāk nekā 100 miljonus latu vērto jauno vilcienu iepirkumu, kā arī pretrunīgi vērtēto fotoradaru iepirkuma konkursu.

Pēc atsevišķu portāla avotu atzītā, atklātībā varētu nonākt dokumenti, kas apliecinot, iespējams, uz ārzonu firmām, kas saistītas ar politiķiem, veiktus naudas pārvedumus, kurus var traktēt kā kukuļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu