ASV nav informācijas, ka «Tulūzas šāvējs» būtu apcietināts Afganistānā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

ASV armijas pārstāvji Afganistānā ceturtdien apliecināja, ka viņiem nav informācijas par to, ka šajā Āzijas valstī izvietotie starptautiskie spēki būtu jelkad aizturējuši «Tulūzas šāvēju» - Mohammedu Meru, kurš Francijā šomēnes nošāvis septiņus cilvēkus.

Francijas prokurors Fransuā Molēns trešdien žurnālistiem pavēstīja, ka afgāņu policija savulaik kādā kontrolpunktā arestējusi Meru un nodevusi viņu ASV armijai, «kas to iesēdināja pirmajā lidmašīnā, kas devās uz Franciju».

Molēns, kurš pārrauga «Tulūzas šāvēja» pastrādāto slepkavību izmeklēšanu, neminēja konkrētu datumu, kad Mera ticis aizturēts Afganistānā.

Tomēr NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) preses pārstāvis pulkvežleitnants Džimijs Lamings norādīja: «Patlaban man nav informācijas, ka viņš būtu atradies ISAF vai ASV apcietinājumā.»

«Mēs strādājam, lai noskaidrotu viņa aktivitāšu detaļas, arī to, vai laikā, kuru viņš it kā pavadījis Afganistānā, viņš ticis apcietināts,» sacīja amatpersona.

Atbilstoši Francijas varasiestāžu informācijai Mera, kurš pēc paša vārdiem ir «Al Qaeda» kaujinieks, divas reizes apmeklējis Pakistānu un Afganistānu.

Policijas operācijas gaitā ceturtdien Tulūzā Mera tika nogalināts.

Vairākos uzbrukumos šomēnes Tulūzā un tās apkaimē Mera nogalināja septiņus cilvēkus - trīs Ziemeļāfrikas izcelsmes franču karavīrus un vēl četrus cilvēkus pie Tulūzas ebreju skolas. Savu rīcību viņš motivējis ar palestīniešu bērnu ciešanām, Francijas iesaistīšanos Afganistānas karā un aizliegumu publiskās vietās nēsāt parandžas.

Trešdien prokurors Molēns pavēstīja, ka policistiem, kas ielenkuši Meras dzīvokli, «Tulūzas šāvējs» apgalvojis, ka viņu Vazīristānā, Pakistānas vēsturiskajā novadā, kas atrodas pie Afganistānas robežas, esot apmācījuši teroristiskā grupējuma «Al Qaeda» kaujinieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu