«Krājbankas» administratora pilnvarnieks Ozoliņš izstājas no administratoru asociācijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/«Apollo»

«Latvijas Krājbankas» maksātnespējas procesa administratora «KPMG Baltics» pilnvarotā persona Jānis Ozoliņš šodien izstājās no Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesu administratoru asociācijas, jo tā rupji pārkāpusi savas pilnvaras, portālu «Apollo» informēja »KPMG Baltics»  sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Viņš norāda, ka atsevišķu asociācijas personu pastiprinātā interese par «Latvijas Krājbankas» maksātnespējas procesu un viņu vēlme iegūt informāciju, kas nav viņu un asociācijas kompetencē, liecina par mērķtiecīga un apzināta spiediena izdarīšanu uz administratora pilnvaroto personu.
 
Izstāšanās no asociācijas neietekmē Ozoliņa profesionālo darbību un iespējas veikt savus pienākumus «Latvijas Krājbankas» maksātnespējas procesā.

Saskaņā ar Maksātnespējas un Civilprocesa likumu maksātnespējas procesa uzraudzību veic valsts aģentūra Maksātnespējas administrācija un tiesa. Tāpat arī maksātnespējas procesa uzraudzību saskaņā ar Kredītiestāžu likuma normām un Civilprocesa likumu veic Finanšu un kapitāla tirgus komisija. Līdz ar to asociācija, vērtējot Ozoliņa darbības, nepamatoti ierosinot par tām disciplinārlietu un interesējoties par dažādiem darījumiem «Latvijas Krājbankas» maksātnespējas procesā, ir rupji pārkāpusi savas pilnvaras.

Turklāt asociācija visus paskaidrojumus Ozoliņam lūgusi sniegt līdz 27. marta vakaram, bet jau 28. martā plkst.9 ir plānots pieņemt lēmumu par soda sankciju piemērošanu.

«Šī steiga rada pamatotas bažas par jau iespējams iepriekš pieņemta lēmuma formālu apstiprināšanu, ar centieniem nomelnot Ozoliņu un ietekmēt tiesnesi pirms 29. marta tiesas sēdes par «Latvijas Krājbankas» bankrotu, uzsvēra Fīrmanis.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu