Lapsa: uzbrukums Jākobsonam ir dīvains un pretrunu pilns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Žurnālists Lato Lapsa uzskata, ka uzbrukums žurnālistam Leonīdam Jākobsonam bijis diezgan dīvains un pretrunu pilns.

Intervijā radio «Baltkom 93,9» Lapsa incidentu Jākobsona mājas kāpņu telpā salīdzinājis ar sliktu kino, norādot, ka noziedznieki strādājuši ar diezgan dīvainām metodēm.

«Spriežot pēc tiem informācijas fragmentiem, kas pieejami šodien, tas viss ir dīvaini un nekas skaidrāk nekļūst. Tas ir viens no visdīvainākajiem uzbrukumiem, par kādiem nācies dzirdēt. Ja cilvēku nogalina, tad viņu nogalina ar īstu pistoli. Ja sit, tad sit ar beisbola nūju. Vai tas būtu  inscenējums - diez vai. Jautājums - kas ir šie dīvainie noziedznieki un ko viņi grib,» sacīja Lapsa.

Lapsa tāpat norādīja, ka šis incidents politiķiem devis iespēju pamētāties ar spilgtiem paziņojumiem.

«Tas, ka prātā iešaujas [Rīgas mērs, Saskaņas centra politiķis Nils] Ušakovs, tas ir loģiski, ņemot vērā to, ar ko Jākobsons nodarbojies pēdējā laikā. Protams, Ušakovs ir idiots, ka «Twitter» kontā ierakstīja par savu «alibi», taču tas nav iemesls  viņu turēt aizdomās par uzbrukuma organizēšanu,» sacīja Lapsa.

Jau ziņots, ka Rīgā, Čaka ielas 47.nama kāpņutelpā, vakar sašauts interneta portāla «kompromat.lv» žurnālists Leonīds Jākobsons.

Jākobsons pēdējā laikā nonāca plašsaziņas līdzekļu uzmanības centrā pēc tam, kad portālā «kompromat.lv» tika publicētas Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) 2008.gada e-pasta vēstules, kas tika sūtītas toreizējam Krievijas vēstniecības padomniekam Aleksandram Hapilovam. Ušakovs tobrīd bija 9.Saeimas deputāts, savukārt Hapilovs strādāja par Krievijas vēstniecības padomnieku, taču 2009.gadā viņš pameta darbu Latvijā.

Portāls «kompromat.lv», kura rīcībā bija nonākusi Ušakova un Hapilova sarakste, vērsās Ģenerālprokuratūrā, lai tiktu izvērtēts, vai šī sarakste neliecina par Ušakova nelikumīgu darbību. Kopumā portāla rīcībā nonākuši «tūkstošiem e-pastu», un tajos esot arī informācija par «Saskaņas centra» reklāmas kampaņām un par to, kurš un par kādiem līdzekļiem tās rīkojis, kā arī cita informācija.

Ušakovs pēc notikušā mikroblogu vietnē «Twitter» izteica līdzjūtību Jākobsonam un novēlēja likumsargiem ātrāk «tikt galā ar šo lietu», piebilstot  «man ir alibi:)».
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu