Foto: Polijā protesta akcija; Krievija gatava atdot Kačiņska lidmašīnas atlūzas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Pirmdien Polijā notika mītiņš, kura laikā aptuveni 700 cilvēku pieprasīja atklāt patiesību par Smoļenskas aviokatastrofu. Tikmēr Krievija otrdien paziņojusi, ka ir gatava nodot Polijai avarējušā lidaparāta atlūzas.

Aģentūra LETA otrdien ziņo, ka mītiņā pie Krievijas vēstniecības Varšavā pirmdien bija pulcējušies aptuveni 700 cilvēku. Demonstranti rokās turēja plakātus ar uzrakstu «Taisnība uzvarēs», tādējādi paužot neapmierinātību ar oficiālo katastrofas izmeklēšanu.

Otrdien, apritot otrajai gadadienai kopš traģiskās nelaimes, Krievija paziņojusi, ka gatava uzsākt procesu, lai Polijai nodotu lidmašīnas atlūzas.

Lai arī negadījuma atkārtota izmeklēšana vēl nav pabeigta, Maskava šodien Polijai nodos vēl virkni dokumentu un liecību, kas iegūtas izmeklējot katastrofu.

Tiek ziņots, ka krimināllietas, kas ierosināta saistībā ar katastrofu, apjoms ir ļoti liels. Kopumā divu gadu laikā nopratināti 500 cilvēki, pētīti apskatīti aptuveni 1500 dažādi dokumenti un objekti, kā arī veiktas 328 dažādas ekspertīzes.

Kā ziņots, aviokatastrofa notika pirms diviem gadiem 10.aprīlī, kad toreizējais Polijas prezidents Lehs Kačiņskis, kā arī 95 citas augstākās Polijas amatpersonas un sabiedrības pārstāvji devās uz Smoļensku, lai apmeklētu netālu esošo Katiņu, kur 1940.gadā PSRS iekšlietu karaspēks noslepkavoja vairākus tūkstošus poļu karagūstekņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu