Karalienei Elizabetei jubilejā sniedz «mūzikas zvaigžņu lietu»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pols Makartnijs uguņošanas pavadībā pirmdienas vakarā noslēdza vērienīgu koncertu pie Bekingemas pils, kur simtiem tūkstošu cilvēku svinēja karalienes Elizabetes II tronī kāpšanas 60.gadadienu jeb tā dēvēto dimanta jubileju.

Makartnijs šovu noslēdza ar dziesmas «Ob-La-Di, Ob-La-Da» skanīgu kopā sadziedāšanos ar skatītājiem, kas Londonas sirdi bija pārvērtuši Apvienotās Karalistes karogu jūrā.

Pēc uzstāšanās Makartnijs pajokoja, ka karaliene lūdz skatītājus pamest koncerta norises vietu kārtīgi un mierīgi, pretējā gadījumā viņai nāksies izlaist savus korgijus.

Pēc tam princis Čārlzs teica aizkustinošu runu par godu savai māmiņai, aicinot pūli uz trīskāršām kopīgām urravām par godu karalienei.

Atbildē 86 gadus vecā karaliene saviem pavalstniekiem veltīja sirsnīgu smaidu un pamāja.

Trīs stundas ilgajā koncertā pie Bakingemas pils uz skatuves kāpa pasaules lielākās mūzikas zvaigznes, tostarp Eltons Džons, Stīvijs Vonders, Toms Džounss, Kailija Minoga un Robijs Viljamss.

Ska grupa «Madness» dziesmu «Our House» izpildīja no Bekingemas pils jumta, ko pavadīja krāsainu gaismu spēles uz pils sienām.

U2 dziesmas «Beautiful Day» laikā uz pils sienām tika demonstrētas fotogrāfijas ar karalienes valdīšanas laiku, sākot no viņas kronēšanas dienas 1953.gadā.

Karaliskā ģimene koncertu vēroja no īpaša balkona skatuves tuvumā. Karaliene savu vietu balkonā ieņēma koncerta otrajā pusē, taču bez 90 gadus vecā vīra, prinča Filipa, kurš pirmdien urīnceļu infekcijas dēļ nogādāts slimnīcā.

Koncertu no karaliskā balkona vēroja arī princis Čārlzs, princis Viljams ar sievu Ketrīnu un princis Harijs, kā arī premjerministrs Deivids Kemerons un anglikāņu baznīcas galva Rovans Viljamss.

Karalienes Elizabetes II dimanta jubilejas četras dienas ilgušās svinības noslēgsies otrdien, kad notiks pateicības dievkalpojums Svētā Pētera katedrālē un ceremoniāla procesija ar karieti cauri Londonai.

Pēc tam karaliskā ģimene no Bekingemas pils balkona vēros Gaisa spēku lidojumu pāri pilij.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu