VISC atzīst kļūdas eksāmenu darbu sagatavošanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts izglītības satura centrs (VISC) atzīst kļūdas eksāmenu darbu sagatavošanā, šorīt Latvijas Radio sacīja VISC vadītājs Guntis Vasiļevskis.

Dienesta pārbaude par angļu valodas eksāmena pamatskolās vērtēšanas tabulu sajaukšana vēl turpinās un lēmums tiks pieņemts līdz nedēļas beigām, taču jau tagad esot skaidrs, ka kļūda ir tikusi pieļauta. Kļūdas dēļ skolēnu vērtējums īpaši būtiski neesot mainījies - maksimāli par vienu balli uz augšu vai leju.

Vasiļevskis šo kļūdu skaidroja ar faktu, ka komanda, kas veido un organizē pārbaidījumus, ir ļoti mazas, turklāt daži no darbiniekiem ir ļoti jauni. Lai kļūdu neatkārtoti nākamajos gados, VISC apņemies uzlabot darba kontroli.

VISC vadītājs atzina, ka vidusskolēnu angļu valodas eksāmenā uzdevumu izkārtojums nebija tas labākais, lai arī iecere bijusi padarīt to ērtāku. Šī situācija risināta, vērtējot atbildes ne tikai gala atbilžu lapu, bet arī darba lapās jeb melnrakstā rakstīto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu