Pļaviņš/Šmēdiņš pirmajā mačā «salauž» vāciešus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš šodien ar panākumu sāka Londonas olimpisko spēļu turnīru.

Latvijas duets E apakšgrupas mačā ar 2-1 (19:21, 23:21 un 15:9) pieveica vāciešus Jonatanu Erdmanu/Kaju Matisiku.

Pirmā seta sākumā rezultāts auga līdzīgi, bet tā vidū latviešiem izdevās iekrāt trīs, četru punktu pārsvaru. Vēl seta beigās Pļaviņš/Šmēdiņš bija vadībā ar 17:15, taču tad trīs punktus pēc kārtas guva Vācijas bīčvolejbolisti. Seta galotnē Erdmans/Matisiks spēja uzvarēt ilgā izspēlē un panākt 20:19, bet punktu setam pielika Erdmana bloks.

Otro setu Latvijas pāris sāka ļoti veiksmīgi, gūstot piecus punktus pēc kārtas (5:0), taču vāciešiem ļoti ātri izdevās atspēlēties (7:7). Seta vidū Pļaviņam/Šmēdiņam atkal izdevās iegūt nelielu pārsvaru (13:10), bet arī šoreiz Erdmans/Matisiks atspēlējās un pat izvirzījās vadībā ar 16:15. Tomēr šis nekļuva par izšķirošo pavērsienu, jo seta beigās latvieši prata nosvērt uzvaras kausus sev par labu.

Trešā seta sākumā latvieši guva trīs punktus pēc kārtas, bet pēc tam panāca ar 7:3. Turpinājumā vāciešiem vairs neizdevās atgūties un pacīnīties par uzvaru, kas pelnīti tika Pļaviņam/Šmēdiņam.

Citā apakšgrupas spēlē nīderlandieši Rihards Šuils/Reiners Numerdors tikai sīvā cīņā ar 2-1 (21:18, 17:21 un 15:10) uzvarēja Venecuēlas pāri Igoru Ernandesu/Hesusu Viljafanji.

Turnīra otrajā spēlē Pļaviņš/Šmēdiņš otrdien spēkosies ar Ernandesu/Viljafanji, bet trešajā mačā latvieši ceturtdien tiksies ar Šuilu/Numerdoru.

Atgādinām, ka otrs Latvijas pāris Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins sestdien D apakšgrupas pirmajā mačā ar 2-1 (12:21, 21:15 un 15:12) pieveica poļus Gžegožu Fijaleku/Mariušu Prudelu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu