Šmēdiņš: Mums bija labāka aizsardzība un cīņasspars

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam pirmā spēle Londonas olimpisko spēļu turnīrā bija ļoti nervoza, pēc svētdien izcīnītās uzvaras sarunā ar Latvijas žurnālistiem pastāstīja Šmēdiņš.

«Spēle bija nervoza - izlaidām pirmo setu, kas mūs nedaudz «nosita» emocionāli, tomēr otro iesākām labi un nervozā cīņā izdevās uzvarēt. Trešo jau nospēlējām stabili,» pēc sava debijas mača olimpiskajās spēlēs, dodoties uz dopinga kontroli, pastāstīja Šmēdiņš. «Otrais sets mums bija ļoti svarīgs un sanāca tajā uzvarēt, bet par trešo ir liels prieks.»

«Zemapziņā pirms cīņas bija satraukums, tomēr tā ir tikai spēle, kurā jārāda viss, ko treniņos esam iemācījušies,» par pirmo cīņu olimpiskajā kortā stāstīja pludmales volejbolists. «Pirms mača nedaudz noskaņojumu «nosita» uznākušais lietus un bija arī grūti iesākt cīņu, jo brīdī, kad iesildījāmies, vēl nelija.»

«Salīdzinājumā ar vāciešiem, mums ir labāka aizsardzība un cīņasspars. Tāpat arī veiksme bija mūsu pusē,» Šmēdiņš šos pretiniekus nosauca par parocīgiem, jo vienmēr izdodas uzvarēt, tomēr parasti tas notiek vien trīs setos. «Turpmāk apakšgrupā gaidāmas smagas cīņas, jo arī Venecuēlas duets labi spēlē, tāpēc viegli nebūs.»

«Pēc pirmā seta bijām sarūgtināti, jo visu laiku bijām vadībā, tomēr vidū un galotnē spēle pajuka,» secināja Pļaviņš. «Otrajā setā pamainījām savu spēli. Ļoti svarīgi, ka uzvarējām, jo tas deva pozitīvu noskaņojumu arī trešajam setam. Vācieši mūs ne ar ko nepārsteidza, paši vien izlaidām pirmo setu.»

Pļaviņš uzsvēra, ka latvieši uzvarējuši, pateicoties savam cīņassparam. «Ja mēs būtu nospēlējuši nedaudz švakāk, viņi būtu uzvarējuši bez problēmām. Priekš pirmās spēles nospēlējām normāli, tomēr abi pieļāvām daudz kļūdu - vēl ir rezerve. Cīņu izlīdzinājām ar apņēmību skriet pēc katras bumbas un lielu cīņassparu. Sapratām, ka, ja arī zaudējam, mazie punkti ir ļoti svarīgi.»

«Šajā apakšgrupā nav favorīta. Pēc reitinga varbūt tāda ir Nīderlande, tomēr vācieši viņus regulāri uzvar. Ja mēs uz kādu spēli iziesim noskaņojušies vien par 99%, uzreiz zaudēsim,» teica Pļaviņš. «Mums nav, kam taupīties - viena uzvara neko nedod, apakšgrupā nepieciešama vēl vismaz viena. Centīsimies to paveikt jau 31. jūlijā.»

Pļaviņš bija Latvijas delegācijas karognesējs spēļu atklāšanas ceremonijā. Sportists uzsvēra, ka pasākums devis daudz pozitīvu emociju.

«Viss bija pārdomāti un kompakti, pats karogs man bija jānes diezgan maz. Jā, varbūt neredzējām daudz no priekšnesumiem, tomēr to varēs redzēt atkārtojumā,» Pļaviņš pauda prieku par piektdienas nakts pasākumu. «Londonā emocijas ir kā jau Olimpiādē. Pirms četriem gadiem, kad spēlēju ar Aleksandru Samoilovu, bijām jaunāki un neko tādu nebijām redzējuši. Šeit ir vairāk cilvēku un pilnāks stadions.»

Zīmīgi, ka gan sestdienas spēlē, kad turnīru uzsāka Samoilovs pārī ar Ruslanu Sorokinu, gan svētdienas Pļaviņa un Šmēdiņa mačā stadiona komentētājs vairakkārt atgādinājis Pekinas spēļu pirmo maču, kurā Samoilovs/Pļaviņš pieveica nākamos olimpiskos čempionus Todu Rodžersu un Filipu Dalhauzeru no ASV, saucot to par lielāko pārsteigumu pludmales volejbolā Olimpiāžu vēsturē.

Pēc apakšgrupu turnīra izslēgšanas cīņām kvalificēsies 16 pāri - katras apakšgrupas spēcīgākās divas komandas un divi labākie pāri no tiem, kas paliks trešajā vietā, bet tiem piepulcēsies vēl divi trešajā vietā palikušie pāri, kuri savā starpā aizvadīs papildus izslēgšanas kārtu.

Kvalifikācijas sacensības pludmales volejbolā ilgs sešas dienas, bet kopumā «bīčisti» sacentīsies līdz pat 9. augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu