Pļaviņš/Šmēdiņš nodrošina vietu 1/8 finālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu turnīra otrajā mačā šodien E apakšgrupā otro panākumu izcīnīja latviešu pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš.

Turnīrā ar 17. numuru izliktais Latvijas pāris ar 2-0 (21:14 un 21:16) Venecuēlas duetu Igoru Ernandesu/Hesusu Viljafanji (20.).

Jau mača sākumā Pļaviņš/Šmēdiņš ieguva trīs, četru punktu pārsvaru, kuru seta vidū pat izdevās palielināt un izcīnīt gana pārliecinošu uzvaru. Otrā seta pirmā puse aizritēja līdzīgākā cīņā, tomēr tad latviešiem izdevās iegūt divu punktu pārsvaru (14:12), bet pēc tam panākt arī 17:14.

Atgādinām, ka pirmajā mačā svētdien Pļaviņš/Šmēdiņš dramatiskā cīņā ar 2-1 (19:21, 23:21 un 15:9) pārspēja vāciešus Jonatanu Erdmanu/Kaju Matisiku (8.).

Apakšgrupas pēdējā spēlē Latvijas pludmales volejbolisti spēkosies ar nīderlandiešiem Rihardu Šuilu/Reinderu Numerdoru (5.).

Šodien E apakšgrupas otrajā mačā Šuils/Numerdors diezgan viegli ar 2-0 (21:9 un 21:16) pārspēja Erdmanu/Matisiku, tādejādi Pļaviņš/Šmēdiņš nodrošināja vismaz otro vietu apakšgrupā un dalību astotdaļfinālā, kas garantēs vismaz dalītu 9. vietu kopvērtējumā.

Arī otrs Latvijas pāris Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins izcīnījuši divas uzvaras, tomēr dalību astotdaļfinālā viņiem tas vēl negarantē, tādēļ svarīga būs arī pēdējā cīņa trešdien pret amerikāņiem Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu (4.).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu