«Pussy Riot» dalībnieces lūdz mediķu palīdzību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trīs huligānismā apsūdzētās pankgrupas «Pussy Riot» dalībnieces, kas pašreiz tiek tiesātas Maskavas Hamovņiku rajona tiesā, trešdien lūgušas mediķu palīdzību, sūdzoties par veselības stāvokļa pasliktināšanos.

Tiesas amatpersonas un advokāti informēja, ka apsūdzētās sēdes laikā sūdzējušās par veselības problēmām, kādēļ sēde pārtraukta un uz tiesas namu izsaukta ātrā palīdzība.

«Pussy Riot» dalībnieces - Nadežda Tolkoņņikova, Marija Aļehina un Jekaterina Samuceviča - ir apsūdzētas reliģiska naida motivētā huligānismā, kas atbilstoši prokuroru slēdzienam «zaimojošā kārtā pazemoja Krievijas pareizticīgo baznīcas gadsimtiem senos balstus».

Prokuratūra uzskata, ka par šo nodarījumu viņas pelnījušas septiņu gadu cietumsodu.

«Saskaņā ar tiesas darbinieku [teikto] viņas sākušas justies slikti. Citas detaļas netiek sniegtas,» savā mikroblogu vietnes «Twitter» kontā informēja aizstāvības advokāts Nikolajs Polozovs, piebilstot, ka tiesā ieradušās trīs ātrās palīdzības mašīnas.

Aģentūrai «Interfax» Polozovs sacīja, ka apsūdzētās tiekot modinātas plkst.5, lai apmeklētu tiesas sēdes, un viņām nākas iztikt bez pārtikas līdz pat 12 stundām.

«Viņas tiek nogādātas atpakaļ savos pagaidu aizturēšanas centros pēc pusnakts, tiek atstātas bez pusdienām un dabū tikai pāris stundas miega,» norādīja Polozovs.

Tiesas oficiālais preses pārstāvis tikmēr informēja, ka ārsti jau ir izmeklējuši apsūdzētās un atzinuši viņu veselības stāvokli par pietiekami labu, lai piedalītos tiesas sēdēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu