Pļaviņš/Šmēdiņš uzvar sezonas līderus un iekļūst pusfinālā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā šovakar ceturtdaļfināla spēli aizvada latvieši Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš.

Turnīrā ar 17. numuru izliktie Pļaviņš/Šmēdiņš ar 2-1 (19:21, 21:18 un 15:11) pārspēja amerikāņus Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu, kuri izlikti ar augsto 4. numuru.

Pirmais sets iesākās līdzīgā cīņā, tomēr amerikāņiem izdevās iegūt nelielu pārsvaru (3:1, 8:6), bet seta vidū pēc Pļaviņa neveiksmes uzbrukumā rezultāts kļuva 7:10. Turpinājumā ASV duetam paveicās, jo bumba pēc serves pārvēlās pāri tīklam (8:12), tomēr neilgi pēc tam ar labu aizsardzību izdevās vienu punktu atspēlēt. Lai gan amerikāņi panāca 17:12, sekoja divas kļūdas servju uzņemšanā un Latvijas duets pietuvojās līdz 15:17. Pēc Šmēdiņa bloka rezultāts kļuva jau 16:17, taču seta beigas nedaudz veiksmīgāk aizvadīja Gibs/Rozentāls.

Otrā seta sākumā Latvijas pāris pirmoreiz mačā izvirzījās vadībā (2:1), bet seta turpinājumā latviešiem izdevās panākt 8:6, tomēr Rozentāla bloks atkal ļāva panākt neizšķirtu (10:10). Pēc ilgas cīņas punkts punktā, tuvojoties seta beigām, Pļaviņam/Šmēdiņam izdevās panākt 18:16. Lai gan nākamos divus punktus pēc kārtas guva ASV duets, tomēr šoreiz seta beigas piederēja latviešiem.

Trešā seta sākumā Pļaviņš/Šmēdiņš izvirzījās vadībā ar 3:1, bet pie rezultāta 5:2 amerikāņi pieprasīja pārtraukumu. Lai gan Latvijas duetam izdevās panākt 7:3, tomēr pēc diviem amerikāņu punktiem pārtraukumu paņēma latvieši. Tuvojoties seta beigām, Pļaviņš/Šmēdiņš panāca jau 11:7 un atlikušajā laikā uzvaru neatdeva.

Otrdien pusfinālā pretī stāsies ar 1. numuru izliktie brazīlieši Elisons/Emanuels, kas dramatiskā cīņā tikai ar 2-1 (21:17, 16:21 un 17:15) pieveica poļus Gžegožu Fijaleku/Mariušu Prudelu.

Atgādinām, ka iepriekš Pļaviņš/Šmēdiņš izcīnīja trīs uzvaras trīs spēlēs apakšgrupu posmā, bet astotdaļfinālā diezgan pārliecinoši uzvarēja norvēģus Tarjei Skārlundu/Martinu Sprinangru.

Otrs Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins sestdien piedzīvoja zaudējumu astotdaļfinālā, divos setos atzīstot Eiropas čempionu vāciešu Jūliusa Brinka/Jonasa Rekermana pārākumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu