Jaunievedums cēla mērķa vārdā Austrālijas pircējos izraisa agresiju

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: unsplash.com

Austrālija pievienojusies tām valstīm, kas cīnās pret vienreizējo plastmasas maisiņu lietošanu, ieviešot lielveikalos vairākkārt lietojamus maisiņus par maksu, vēsta «CNN».

Šādas aktivitātes gan pamatīgi sadusmojušas vietējos pircējus. Kāds lielveikala «Woolworths» apmeklētājs sagrābis pie rīkles veikala darbinieku pēc tam, kad viņam pateikts, ka vienreizējās lietošana maisiņi nav pieejami.

Pēc vairākām sūdzībām lielveikala ķēde paziņoja, ka līdz 8. jūlijam izsniegs bezmaksas vairākkārt lietojamos maisiņus, tādējādi cenšoties pāreju uz jauninājumu padarīt mierīgāku.

Lielbritānija, Francija, Ķīna un Nīderlande ieviesusi maksu par vienreiz lietojamiem plastmasas maisiņiem vai izņēmusi tos no veikaliem.

Kenijā saistībā ar vienreiz lietojamo maisiņu pieejamību veikalos ir visstriktākie sodi – par likuma neievērošanu draud līdz pat četriem gadiem cietumā vai naudas sods 39 tūkstošu dolāru apmērā.

Katru gadu jūrās un okeānos nonāk aptuveni astoņi miljoni tonnu plastmasas. Ja piesārņojuma temps nemazināsies tad līdz 2050. gadam jūrās un okeānos plastmasas būs vairāk nekā zivju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu