«Baltajā naktī» uz Centrāltirgus Sakņu paviljona fasādes tiks veidota oriģināla ogu kolāža (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija trifanova/LETA

Mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts» ietvaros, 8.septembrī, no plkst. 19:00-00:00 uz Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljona fasādes, tiks veidota oriģināla ogu kolāža.

Šī gada Baltās nakts kultūras baudīšanas vadmotīvs - «Uz paplātes» rosinājis ideju par cikliskumu dabā, ēdienreižu rituālā un mākslā. Performance «Dzērvenes aizlido» ir kā asociācija, kas uzdot vienkāršus jautājumus - māksla ir radīšanas process vai māksla ir galarezultāts? Kas sniedz lielāku baudījumu?

Uz Valsts kultūras pieminekļa, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljona, no Latvijā augušām ogām tiks veidota atpazīstamā Rīgas panorāma. Centrāltirgus paviljons kā vieta un Rīgas panorāmas ainava ir šī projekta kultūrvēsturiskais pamats, bet kolāža un darba izpildījums būs mūsdienīgs skatījums uz mākslas un kultūras izpausmēm, izmantojot videotehnoloģijas, urbāno vidi un apgalvojumu, ka kultūru, iespējams meklēt un atrast jebkur.

Sestdien, 8.septembrī, FreshART aicina apmeklēt Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonu, kur taps gards un rudens smaržās ievīts kultūras produkts. Bagāts ar ideju, atmiņām par vasaru, ilgām par krāšņu rudeni un, protams, vitamīniem.

Paralēli projektam «Dzērvenes aizlido» Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā norisināsies «Videogrāfija VII-Space Texture VI», piedāvājot izsmalcinātu daudzveidīgās, laikmetīgās skaņu un vizuālās pasaules priekšnesumus un manifestu no Meksikas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.

Papildus kultūras projektiem «Dzērvenes aizlido» un «Videogrāfija VII-Space Texture VI» norisināsies nebijusi akcija - tikai šajā naktī Sakņu paviljonā notiks nakts tirdzniecība un apmeklētāji varēs iegādāties kādu svaigu vai marinētu augli un dārzeni, uzbeku tradicionālo plāceni, izlejamo spāņu un itāļu vīnu vai kafiju un daudzas citus kārumus, kas līdz šim bijuši pieejami tikai dienas laikā.

Informāciju par citām Baltās nakts aktivitātēm var iegūt šeit: «baltanakts.lv».

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu