Gorkšs par debiju premjerlīgā: Tas ir vakars, kuru atcerēšos visu dzīvi (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas futbola izlases pussargs Kaspars Gorkšs visu savu karjeru cerējis, ka kādu dienu viņam izdosies debitēt Anglijas premjerlīgas čempionātā, bet pirmā mača izjūtas viņa atmiņā paliks visu dzīvi, aizsargs atklājis laikrakstam «Diena».

Saglabājot vietu čempionāta jaunpienācējas «Reading» sākumsastāvā un pavadot laukumā visas 90 minūtes abos līdzšinējos turnīra mačos, Gorkšs kļuvis par pirmo Latvijas futbolistu Anglijas premjerlīgā nepilnu astoņu gadu laikā.

«Es to ļoti gaidīju un cerēju, ka šoreiz sanāks,» izteicies Gorkšs. «Es uz to gāju visu karjeru. Izjūtas grūti aprakstīt, sevišķi vārdos. Ja mācētu rakstīt dzejoli, uzrakstītu. Pēc debijas vakars bija ļoti emocionāls. Tas ir vakars, kuru atcerēšos visu dzīvi.»

Aizsargs atzīst, ka gan spēlē pret Stokas «City», gan cīņā pret Londonas «Chelsea» viņš bijis vienādi uztraucies.

«Tikai pirms mača ar «Chelsea» bija sakāpinātas emocijas, jo mums bija jābrauc ar autobusu cauri visai pilsētai, caur sastrēgumiem, jāredz, kā gatavojas fani, kā visi krogi tiek piedziedāti. Sanāca uzsūkt pirmsspēles emocijas pilnā apmērā - gan spēlētāju, gan fanu satraukumu. Tur bija daudz manu draugu, kuri teica, ka pirms mača jau skudriņas skrēja pār ādu. Spēlētājam bija vēl asāk,» uzskata Gorkšs, atzīstot, ka kā premjerlīgas futbolists viņš pašlaik izjūt daudz lielāku uzmanību. «It kā režīms tāds pats - brauc uz treniņu, satiec tos pašus spēlētājus, visi tādi paši kā pirms gada, bet preses uzmanība ir neiedomājami palielinājusies. Premjerlīgā publicitāte ir simt reižu lielāka.»

Pašlaik Gorkšs Latvijas izlases rindās gatavojas pirmajām divām 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm, uzskatot, ka veiksmīgam turnīram komandai būs nepieciešams saspēlēts kodols, augstā līmenī labi spēlējoši futbolisti un draudzīgs kolektīvs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu