«Audi» atver jaunu rūpnīcu Meksikā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Vācu autoražotājs jauno rūpnīcu Amerikas kontinentā būvēs San Hosē Čjapā, Pueblas pavalstī, Meksikas centrālajā daļā. Šādu lēmumu pieņēmusi «Audi» valde un «VW Grupas» vadība. Jaunā rūpnīca iezīmē būtisku pagrieziena punktu tai izaugsmei, kas iekļauta «Audi» stratēģijā līdz 2020.gadam.

Vietas raksturojums, loģistikas tīkls, infrastruktūra, augsti kvalificēts darbaspēks un dzīves kvalitāte - tie vietas izvēlē bija izšķirošie kritēriji. «Ražotne San Hosē Čjapā atbilst dažādām būtiskākajām mūsu globālās izaugsmes stratēģijas prasībām, un mēs varam pastiprināt savas aktivitātes Amerikas tirgos,» sacīja Ruperts Stadlers, «AUDI AG» valdes priekšsēdētājs. Izvēlētā vieta Meksikā ir ideāli piemērota, lai no tās veiktu piegādes uz starptautiskajiem tirgiem. Viņš turpināja: «Esam pagodināti, ka Meksikas valdība un Pueblas pavalsts izrādīja mūsu projektam tik ievērojamu atbalstu.»

«Jaunā San Hosē Čjapas rūpnīca būs vismodernākā visā Audi ražošanas tīklā resursu efektīvas izmantošanas un ražošanas metožu ziņā,» atzīmēja Audi valdes loceklis ražošanas jautājumos Frenks Drīvs. «Audi ražošanas sistēma nozīmē, ka mēs visās rūpnīcās ražojam premium kvalitātes automobiļus.»

Citi faktori par labu rūpnīcas būvēšanai San Hosē Čjapā ir tās atrašanās valsts centrālajā daļā, labs loģistikas tīkls, un universitāšu un koledžu ar augstu reputāciju tuvums, kurās studenti tiek apmācīti moderno tehnoloģiju jomā. «Pieņemot lēmumu par vietu jaunas rūpnīcas būvniecībai, ir svarīgi, lai tur varētu atrast arī augsti kvalificētu darbaspēku. Tāpat svarīgas ir starptautiski atzītas skolas uz Meksiku darba uzdevumā nosūtīto darbinieku bērniem,» uzsvēra Audi valdes loceklis cilvēkresursu jautājumos un darba direktors Tomass Sigi. Tādēļ, izvēloties vietu rūpnīcai, skolu un universitāšu infrastruktūra bijis primārais kritērijs. «Tāpat svarīgi faktori ir dzīves kvalitāte, veselības aprūpes nodrošinājums un mūsu darbinieku drošība,» piebilda Sigi.

Pašreizējā «Audi Q5» SUV modeļa pēcteci «Audi» būvēs savā Meksikas rūpnīcā, kur gadā plānots izlaist 150 000 vienību. Ieplānots, ka ražošana sāksies 2016.gadā. Darbs pie būvniecības vietas sagatavošanas varētu sākties vēl šogad, tiklīdz tiks parakstīti attiecīgie līgumi. Rūpnīcas ēku būvniecībai jāsākas 2013.gada vidū.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu