Motokrosists Jonass EČ noslēdz ar piekto vietu kopvērtējumā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas jaunais motobraucējs Pauls Jonass svētdien izcīnīja otro vietu Eiropas čempionāta (EMX) pēdējā, septītajā, posmā 125 kubikcentimetru klasē.

Panākums Jonasam ļāva čempionāta kopvērtējumā savā debijas sezonā šajā klasē izcīnīt augsto piekto vietu.

Abos braucienos Latvijas pārstāvis finišēja otrajā vietā, katrā no tiem tiekot pie 22 kopvērtējuma punktiem.

Par posma uzvarētāju ar 45 punktiem kļuva itālis Simone Furloti, bet kopvērtējumā uzvaru jau iepriekš bija nodrošinājis slovēnis Tims Gažers, kurš šoreiz nestartēja.

Pirms tam kvalifikācijā Jonass uzrādīja ātrāko laiku.

Tikmēr 19. vietā posmā ierindojās cits Latvijas braucējs Tomass Šileika, kurš pirmajā braucienā ieņēma 19. pozīciju, bet otrajā braucienā finišēja 16. vietā, nopelnot savus pirmos kopvērtējuma ieskaites punktus.

EMX kopvērtējumā pēc sezonas noslēguma Jonass ar 171 punktu pakāpās uz piekto pozīciju, bet Šileika ar septiņiem punktiem ierindojās 40. vietā.

Pagājušajā gadā Jonass ne tikai uzvarēja pasaules junioru čempionātā 85 kubikcentimetru klasē, bet arī parādīja iespaidīgu sniegumu Vācijas čempionāta ADAC junioru kausā, uzvarot visos braucienos, izņemot pirmo, kurā viņš finišēja otrajā vietā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu