Uz Lībiju nosūtīta ASV pretterorisma vienība (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc vardarbīgajiem nemieriem, kuros naktī uz trešdien Lībijā tika nogalināts ASV vēstnieks un vēl trīs diplomāti, uz Lībiju nosūtīta ASV jūras kājnieku pretterorisma vienība, trešdien atklāja kāda vārdā neminēta ASV aizsardzības dienestu amatpersona.

Pretterorisma vienībā FAST ietilpst ap pussimts karavīru.

LETA jau ziņoja, ka nemieros, ko Lībijā izraisīja ASV tapusi filma, kurā esot apvainots pravietis Muhameds, naktī uz trešdienu tika nogalināts ASV vēstnieks Lībijā un vēl trīs Savieno Valstu amatpersonas.

Laikraksts «The Wall Street Journal» vēsta, ka protestus izraisījusi filma «Innocence of Muslims» («Musulmaņu nevainība»), ko uzņēmis 52 gadus vecs Kalifornijas ebrejs Sems Basils, kurš darbojas nekustamo īpašumu jomā.

Filmā islāms pielīdzināts audzējam, un tajā pravietis Muhameds attēlots gultā ar sievietēm.

Filmas izveidi atbalstījis pretrunīgi vērtētais ASV mācītājs Terijs Džonss, kurš izpelnījies asu nosodījumu par Korānu dedzināšanu un aktīvi iestājies pret mošejas būvniecību netālu no vietas, kur kādreiz atradās 11.septembra teroraktos iznīcinātie Dvīņu torņi.

Internetā ievietoti šīs filmas fragmenti.

Nemierus izraisījušajā mazbudžeta filmā aktieri, kuriem ir izteikts amerikāņu akcents, musulmaņus attēlo kā amorālus un vardarbīgus cilvēkus.

Reaģējot uz notikumiem Lībijā, ASV prezidents Baraks Obama paudis asu nosodījumu un devis rīkojumu pastiprināt drošības pasākumus ASV diplomātiskajās pārstāvniecībās visā pasaulē.

Par ASV diplomātisko pārstāvniecību drošību ārvalstīs gādā gan jūras kājnieki, gan privātās apsardzes firmas, un pagaidām vēl nav noskaidrots, kā protestētājiem Lībijā izdevās apiet drošības pasākumus.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu