Gorkšs: Spēlēt Anglijas premjerlīgā - tas ir kaut kas īpašs (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Sākt spēlēt Anglijas premjerlīgas čempionātā ir kaut kas īpašs, intervijā žurnālam «Sporta Avīze» pastāstīja Latvijas valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs.

30 gadus vecais Gorkšs, kurš šobrīd pārstāv «Reading» komandu, ir pirmais Latvijas futbolists nepilnu astoņu gadu laikā, kurš devies laukumā Anglijas premjerlīgas spēlēs. Neviens Latvijas futbolists premjerlīgas mačā nebija piedalījies kopš 2004./2005. gada sezonas, kad «Southampton» komandu pārstāvēja Marians Pahars, tomēr viņš cīnījās ar daudzām traumām.

Gorkša pārstāvētā «Reading» komanda pagājušajā sezonā triumfēja Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - «Championship» - turnīrā, tādējādi nodrošinot vietu šīs sezonas premjerlīgas čempionātā. «Reading» komanda premjerlīgā atgriezusies pēc četru sezonu pārtraukuma.

«Tās bija diezgan neparastas izjūtas, kad sapratu, ka tiešām iziešu laukumā. Sen nebiju jutis tādu mandrāžu un emocijas. Protams, patīkamā ziņā,» Gorkšs atcerējās sajūtas pirms sava debijas mača premjerlīgā. «Arī pēc spēles bija diezgan daudz emociju. Tā droši vien būs diena, ko neaizmirsīšu nekad. Tie būs vieni no maniem spilgtākajiem momentiem.»

«Sākt spēlēt premjerlīgā - tas ir kaut kas īpašs. Man un man tuviem cilvēkiem tas nozīmē ļoti daudz, jo viņi zina, cik ilgi esmu uz to gājis, cik daudz tā visa labā ir ziedots,» atzina Gorkšs. «Beidzot tas notika. Tā tiešām bija ļoti emocionāla diena.»

Gorkšs atzina, ka ir jūtams liels atbalsts no līdzjutējiem un vispār cilvēkiem Latvijā. «Liels paldies, ka viņi par mani pārdzīvo. Man ir patīkami apzināties, ka arī vēl bez manis un man tuviem cilvēkiem kādam tas ir svarīgi.»

Latvijas aizsargs uzskata, ka spēles ziņā «Championship» turnīrā futbols ir ātrāks nekā premjerlīgā.

«Tieši pati spēle, jo uzbrukumi iet no viena gala uz otru nenormālos tempos. Tikmēr premjerlīgā varbūt tieši spēlētāju individuālā driblinga un skriešanas ātrumi ir lielāki. Bet pašas spēles ātrums «Championship» ir lielāks,» teica Gorkšs. «Tur tomēr futbols ir primitīvāks, kamēr premjerlīgā ir vairāk īso piespēļu, kombināciju, futbolisti meklē pareizos momentus, kad ātrumu izmantot. Premjerlīga atšķiras ar to, ka vienas mazas pozicionālās vai individuālas kļūdas gadījumā vari būt diezgan pārliecināts, ka tas beigsies ar pretinieku vārtu guvumu. «Championship» tādā ziņā bija citādi. Tas arī apliecina spēlētāju augsto meistarību. Tu zini, ka [Fernando] Toress var stāvēt un īdēt uz vietas 80 minūtes, bet tad seko viens moments, un viņš jau būs kaut kur pie tālā vārtu staba, lai pieliktu kāju un gūtu savus kārtējos vārtus.»

«Ļoti liela starpība ir arī preses ziņā, tajā, cik liela ir interese. «Championship» ir tikai vienu līgu zemāk, bet atspoguļojuma ziņā tas ir kā diena pret nakti,» atzina Gorkšs. «Katru dienu avīzes ir pilnas ar premjerlīgas aktualitātēm, katrā treniņā ir kameras. Tik daudz interviju savā mūžā neesmu redzējis. Interese par premjerlīgu ir nesalīdzināmi augstāka.»

Gorkšs atzina, ka tieši pārliecības ziņā par saviem spēkiem viņš šobrīd ir līdzšinējās karjeras augstākajā punktā.

«Droši vien tas varētu būt viens no tādiem posmiem, kad varētu teikt, ka pa tām futbola kāpnēm esmu nonācis diezgan augstu. Protams, uz to atkal var skatīties dažādi. Piemēram, teikt, ka vēl jau nekas nav sasniegts un vēl ir tāls ceļš ejams. Kaut kādi mērķi piepildīti, bet tiklīdz tas ir noticis, mērķi transformējas, un parādās jauni,» izteicās Gorkšs. «Esmu tāds cilvēks, kurš nekad neapstāsies pie sasniegtā. Es izvirzu jaunu mērķi, uz kuru tagad tiekties. Man vēl ir, kur progresēt. Ceru, ka tas nav pats augstākais punkts, kuru sasniegšu savā karjerā.»

«Viens no maniem šīs sezonas mērķiem ir acīmredzams. Premjerlīgas spēlētājs jau esmu, tāpēc gribētu kļūt par tādu, kurš stabili un labi spēlē katru nedēļu,» piebilda Gorkšs.

Jau vēstīts, ka Gorkšs «Reading» komandai pievienojās neilgi pēc pagājušās sezonas sākuma, kad viņu pārdeva premjerlīgas klubs Londonas «Queens Park Rangers» (QPR). Zīmīgi, ka pirms tam Gorkšs palīdzēja arī QPR komandai sasniegt premjerlīgu, tomēr nākamās sezonas sākumā viņš izrādījās lieks.

Aizvadītajā sezonā Gorkšs «Reading» sastāvā piedalījās 42 spēlēs, gūstot trīs vārtus. Pievienojoties «Reading», ar Gorkšu tika noslēgts līgums uz trijiem gadiem.

Šobrīd premjerlīgas kopvērtējumā «Reading» komanda ar vienu punktu trīs cīņās ieņem priekšpēdējo, 19. vietu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu